StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TWEEDEKLASSER DIE HET MEEST RESPECT VERDIENT.

Topper overschaduwd door de weersomstandigheden ?
Door de afgelasting van het volledige programma in tweede klasse van vorig weekend, staat er al meteen weer een thuiswedstrijd op het programma voor Waasland-Beveren. Overigens, de voorbije speeldag werd door de kalendercommissie integraal verplaatst naar het weekend van 24 en 25 maart.

Omdat er afgelopen weekend geen voetbal was in tweede, is het misschien niet slecht even het geheugen op te frissen i.v.m. de laatste resultaten die WB en Lommel boekten.
Lommel speelde na goals van Cerigioni en Brouwers, 2-2 gelijk op Schiervelde en dat mag best een fraaie uitslag worden genoemd. WB en Aalst maakten er op de Freethiel een heus spektakelstuk van dat lang gelijkopgaand verliep, maar in het slotkwartier spurtte WB plots van 1-1 tot 4-1 weg.

Of de wedstrijd vrijdag doorgaat of niet, sowieso zal het veld er moeilijk bij liggen en dat is bijzonder jammer voor 2 ploegen die het in hoofdzaak van hun voetballend vermogen moeten hebben. Op het personele vlak zal Dirk Geeraerd vrijdag geen beroep kunnen doen op de geschorste Hervé Onana en gisteren dinsdag, moest onze peter Kristof Snelders ’s middags zijn werkzaamheden staken vanwege een grieperig gevoel. Ook voor hem zou het beter uitkomen dat de wedstrijd geen doorgang kan vinden. Voor Onana heeft dat natuurlijk weinig zin, want zijn schorsing blijft gewoon opschuiven.

Tweedeklasser die het meest respect verdient.
Zo’n eervolle vermelding, vraagt natuurlijk om wat meer tekst en uitleg.
heb niet eens de moeite genomen om de samenstelling van de Lommelse spelerskern op te vragen, maar wat ik meen te weten is dat de Noord-Limburgers veruit over de jongste ploeg (kern) uit tweede klasse beschikken. Maar daar eindigt dit prachtig verhaal niet. Met die piepjonge spelersgroep, is trainer Filip Haagdoren er in geslaagd tot nu toe zijn ploeg voortdurend in of op het randje van de top 5 te parkeren en dat is bijzonder knap. En nog is het verhaal niet ten einde. Op een verdwaalde Hollander na (Davy Brouwers en het is nog een goeie ook), bestaat de Lommelse spelerskern nagenoeg alleen uit Belgen en daar kijkt een mens in dit buitenlands voetbaltijdperk, wel van op. En een bende jonge gasten die regelmatig wint, amuseert zich. De door KRC Genk uitgeleende belofte Jelle Rykx, zegt deze week op Nr10.be dat hij graag wil meewerken de ambitie van Lommel waar te maken en die bestaat er in om met eigen jonge gasten, versterkt met enkele doelgerichte aankopen, op termijn de stap naar eerste klasse te wagen. Da’s toch totaal andere praat dan veel van zijn leeftijdsgenoten die na een paar goeie matchen, al onmiddellijk met aanbiedingen schermen alsof ze in de Aldi bij de promoties van de week terug te vinden zijn. Nog even een blik werpen op de rangschikking van de fusieclub. Met 37 punten, voelt Waasland-Beveren echt wel de hete adem van de Noord-Limburgers in de nek en winst van Lommel op de Freethiel, brengt beide ploegen met 40 punten op gelijke hoogte. Een vergelijkbare situatie met de vorige thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst en iedereen weet hopelijk nog hoe dat is afgelopen !

Na de doelpuntenkermis tegen Aalst en de bevestiging nog diezelfde dag dat Tomasz Radzinski zijn lot minstens voor een half jaar aan WB zal verbinden, zullen de verwachtingen bij de supporters, behoorlijk hoog gespannen zijn. Aan de ambitie van de club verandert waarschijnlijk weinig, want nu Eupen en Charleroi zich hebben losgerukt, zijn alle pijlen gericht op het spelen van de eindronde. Maar ook Lommel, Oostende en Antwerp, komen minstens evenveel in aanmerking voor dit hoopvol seizoensslot.

Patrick Van Wesemael.