StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften komen ook dit weekend niet in actie.
Nadat hun thuiswedstrijd tegen Wetteren vorig weekend door de weersomstandigheden in de mist was opgegaan (maar eigenlijk was het de vrieskou), zullen Bart Leemans en zijn mannen ook komend weekend lekker warm binnen mogen blijven. De KBVB heeft immers reeds dinsdag alle jeugdwedstrijden t.e.m. 13/2, afgelast.

* Edy De Bolle is een Hasselaar geworden.
De voetbalclub van Hasselt in derde klasse B, leek tot aan de winterstop alshetware een ex-KSK Beverenbastion in LImburg. Met Edy De Bolle, Theo Custers, Johnny De Coster, Arsène Né en Diawara Diabis, vonden wel heel veel Wase oud-gedienden onderdak in de Limburgse hoofdstad. Een viertal jaar geleden tekende toenmalig voorzitter Eric Schildermans een vijfjarenplan uit om de vierdeklasser naar tweede klasse te brengen, maar een jaar voor het verstrijken van deze termijn, ziet de toekomst van Hasselt er zeer somber uit en lijkt het allemaal verdacht veel op het KSK Beverenscenario van een paar jaar geleden.
De steenrijke voorzitter van Hasselt, Eric Schildermans, trok met Edy De Bolle een ervaren coach aan om zijn droomplan te realiseren en de eerste stappen van het succesverhaal lieten niet lang op zich wachten. Hasselt werd meteen kampioen in vierde en promoveerde. Het eerste half jaar in derde, speelde de ploeg onmiddellijk naar de kop, maar na de terugronde belandde het in de middenmoot. Ook het daaropvolgende seizoen begon Hasselt voortvarend, maar ondanks het feit dat het 13 keer de nul wist te houden, lag het scoringsprobleem aan de basis van de oorzaak dat Hasselt in de buik van het klassement eindigde. Ondanks de aanwezigheid van heel wat ervaren spelers waaronder ook Arne Nilis, bleven de verhoopte resultaten uit en erger, de club geraakte in zware financiële moeilijkheden. Voorzitter Schildermans hield het voor bekeken en legde omstreeks de winterstop de boeken neer waardoor De Bolle, Né, Diabis en Nilis de club konden verlaten. De familie Stijnen stak een financieel helpende hand uit om het lopende seizoen vol te maken en trok tijdens de winterstop zelfs Vincenzo Verhoeven aan. Doelman Stijn Stijnen is thans voorzitter, zijn vader en broer Steven maken deel uit van de Raad van Bestuur.

De 62-jarige Edy De Bolle, werkt momenteel als chauffeur voor de 2 bedrijven waarvan Eric Schildermans zaakvoerder is. De goed bemiddelde ondertussen ex-president van Hasselt, heeft zijn zinnen nu gezet op de bouw en uitbating van een manege met wel 35 stallen in Opglabbeek en Edy zal hem daarbij assisteren. Edy die inmiddels verhuisde van Willebroek naar Hasselt, heeft het trainerschap nog geen definitief vaarwel gezegd, maar zal gezien zijn leeftijd en de werkzekerheid die hij bij Eric Schildermans krijgt, evenmin op het eerste het beste aanbod ingaan. Diabis en Né blijven voorlopig werkloze voetballers, maar Diabis is wel betrokken bij het opleidingscentrum van Jean-marc Guillou in de buurt van Westerlo. Theo Custers is de enige die het zinkende Hasseltse schip nog niet heeft verlaten en hij is naast keeperstrainer, ook gebombardeerd tot hoofdtrainer. Tot slot voeg ik er nog aan toe dat Edy met grote voldoening blijft terugblikken op 7 seizoenen SK Beveren waarbij uiteraard enkele lastige jaren zaten, maar vooral de positieve herinneringen overheersen. Naar zijn zeggen is de hele entourage van Waasland-Beveren eersteklassewaardig en ziet hij de club op korte termijn weer zijn plaats innemen op het hoogste niveau.

* Ivoorkust eindelijk op weg naar een hoofdprijs ?
Woensdagavond heeft Ivoorkust met alweer een aantal voormalige KSKB’ers in zijn rangen, een belangrijke stap gezet naar het winnen van een lang verhoopte hoofdprijs op een groot tornooi. Nu heeft de Africa Cup niet de alures van een EK of een WK, maar indien zondag om 20 uur Touré en co voorbij Zambia geraken, zal er gegarandeerd een groot feest losbarsten in Abidjan om omstreken. Maar de Ivorianen zijn er zich van bewust dat zij de huid van de beer best niet te vroeg verkopen, want woensdag in de vooravond zorgde Zambia voor een behoorlijke verrassing door met 1-0 van Ghana te winnen.
In de halve finale die om 20 uur begon, had Ivoorkust weinig moeite met Mali. Het versierde heel wat kansen, maar daarvan werd er slechts eentje benut. Op slag van rust scoorde Gervinho een prima doelpunt, al zag de defensie van Mali er op dat moment niet zo best uit. Al bij al een zeer verdiende, maar niet echt hoogstaande overwinning waarbij dient opgemerkt dat ook Mali met een tikkeltje meeval zelfs een goal had verdiend. Opmerkelijk : Barry Boubacar Copa werd op dit tornooi nog niet gepasseerd.
Voor Ivoorkust zou het een prima tijdstip zijn om de African Cup of nations nog eens te winnen, want het is precies 20 jaar geleden dat dit voor het laatst gebeurde.
De finale Zambia-Ivoorkust wordt aanstaande zondag gespeeld om 20 uur en is zoals alle wedstrijden van de Africa Cup, rechtstreeks te zien op Euro Sport.

PVW.