StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* WB wint oefenpot tegen buren uit St.-Gillis-Waas.
Zaterdagmorgen om 10 uur en bij -10, heeft Waasland-Beveren in een vriendschappelijke wedstrijd met 4-0 de maat genomen van vierdeklasser Sint-Gillis-Waas. Bij de bezoekers ontbrak de door WB uitgeleende Pieter Vervaet wegens werkverplichtingen bij de firma Blokker. Aan de rust leidde WB met 2-0 na goals van Cavens en Seoudi. In de tweede helft werd de score verdubbeld dmv doelpunten van Kristof Snelders en Jonathan Rowell.
Bij de thuisploeg geen Tomasz Radzinski. Hij heeft last van een kuitblessure en bleef uit veiligheidsoverwegingen langs de kant. Hij raakt in principe speelklaar voor de match van vrijdag in Eupen.

* Beste finalist wint Africa Cup, beste ploeg van het tornooi verliest.
De finale van de Africa Cup zondagavond was een echte thriller.
Favoriet Ivoorkust met 3 ex-Beverenspelers in zijn rangen, had het bijzonder lastig met een verbazend knap en uitstekend voetballend Zambia.
Ondanks de 0-0 na 90 en zelfs na 120 minuten, verveelde de partij nooit.
Het spel golfde bij momenten prima heen en weer en de score had er best totaal anders kunnen uitzien dan de bleke 0-0 laat vermoeden.
Alhoewel ik de match als groot supporter van Ivoorkust voor mijn televisietoestel ben gestart, kan ik niet ontkennen dat de underdog Zambia vrij snel voor een evenwicht in mijn voorkeur zorgde. De ploeg speelde aanvallend en complexloos en toonde maar weinig respect voor de torenhoge favoriet uit Ivoorkust. Voeg daarbij hun verhaal over een neergestort vliegtuig met nagenoeg de complete Zambiaanse selectie aan boord zowat 19 jaar geleden en dan moet men al een hart van steen hebben om ongevoelig te blijven voor zulke menselijke drama’s.
Bijzonder vreemd is dat 2 van de vele Ivoriaanse sterren, Drogba en Gervinho, van bijna- helden tot anti-helden werden gedegradeerd tijdens deze finale. Zowel Gervinho als Drogba, speelden een uitstekend kampioenschap, maar faalden ondanks hun pakken ervaring, op het cruciale moment. Met nog 20 minuten te gaan, miste Drogba de wellicht beslissende strafschop. In de strafschoppenreeks na de verlengingen, ging ook Gervinho in de fout door bij een 7-7 tussenstand, niet voorbij de uitstekende Zambiaanse sluitpost te geraken.
Yaya Touré die eveneens op een zeer degelijk tornooi kan terugblikken, werd in het slot van de finale vervangen.
Voor Barry Boubacar Copa smaken de druiven wel bijzonder zuur.
Hij speelde op de Africa Cup alle wedstrijden, werd geen enkele keer gepasseerd en ziet de hoofdprijs toch aan zijn neus voorbijgaan.
Invalsbeurten waren er voor Boka en Eboué.
In de finale speelde zich een pijnlijke tragedie af met een deugddoend menselijk kantje dat ik in Europa niet meteen zie gebeuren. Vroeg in de wedstrijd blesseerde zich een Zambiaanse speler die met tranen in de ogen in wat voor hem misschien de match van zijn leven moest worden, naar de kant moest. Didier Drogba stapte op hem af en legde een troostende arm op de schouder van de ontroostbare Zambiaan. Deugddoend gebaar en het bewijs dat een, weliswaar wereldspeler in de herfst van zijn carrière, ook maar een mens is van vlees en bloed. Klasse Didier !

PVW.