StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

bloemen UIT DE KEUKEN VAN DEN BELLY’S.

Moeder Nicole Pyl overleden.
Om 12.00 uur heb ik van ons bestuurslid Honoré De Keersmaecker bericht gekregen dat de moeder van Nicole, is gestorven. Een paar maanden geleden had Lène de gezegende leeftijd van 100 jaar mogen bereiken, maar de laatste weken was haar gezondheidstoestand fel achteruit gegaan met vandaag maandag 20 februari als droevig slot.

Wanneer iemand zo’n prachtige leeftijd haalt en ons uiteindelijk verlaat, lijkt het soms alsof de leeftijd voor een stuk het aanvaardingsproces moet bepalen.
Niets is minder waar. Verdriet wordt in belangrijke mate bepaald door de band die men met de overledene heeft. Nicole en Honoré hadden op dat vlak een schitterende band met hun respectievelijk moeder en schoonmoeder. En ondanks het feit dat Lène de laatste tijd misschien niet meer precies kon inschatten wie wanneer op bezoek was geweest, hebben zij nooit op een inspanning gekeken om een bezoekje te brengen aan het rusthuis.
Zelfs een toertje met haar maken in en buiten het rusthuis, was tot voor een paar jaar nog een uitdaging waar Honoré en Nicole, maar vooral Lène zelf, met volle teugen van genoten.

Persoonlijk heb ik de moeder van Nicole niet zo goed gekend, maar uit de verhalen die Honoré en Nicole vertelden, kon ik afleiden dat het een eenvoudig en nuchter mens was, dankbaar voor haar leven, ondanks het feit dat zij haar deel van de tegenslagen heeft gehad. Niet egoïstisch, want Lène vond dat ze haar deel van het leven had gekregen en wou graag al langer plaats maken voor jongere mensen.

Er breekt ongetwijfeld vanaf nu een moeilijke periode aan voor Nicole en Honoré, want zelfs al zagen zij het einde naderen, de confrontatie met de dood van een dierbare, is en blijft altijd moeilijk. Toch moeten Honoré en Nicole veel troost vinden in de gedachte dat zij alles wat in hun mogelijkheden lag, hebben gedaan op een moment dat het nog kon.

Zodra wij in het bezit zijn van een officieel overlijdensbericht, zal dit onmiddellijk worden gepubliceerd op onze website.
Veel sterkte Nicole en Honoré.

PVW.