verslag BELOFTEN MOETEN PAS IN DE TWEEDE HELFT HUN MEERDERE HERKENNEN.

Tegen leider Eupen hebben de mannen van Bart leemans zaterdagnamiddag één helft verdienstelijk mee gevoetbald, maar tegen een rijper en fysiek sterker Eupen, moesten onze jongens pas in de 44ste minuut de openingsgoal incasseren. Een overigens terechte voorsprong, maar natuurlijk een slecht moment met de dampende thee al in de neusgaten.

Een robuust Eupen dat qua leeftijd en gestalte in de meerderheid was, maakte indruk, maar de repliek van WB mocht er zijn. Er werd goed druk naar voor gezet, maar enkele vlotte combinaties, stierven een te vroege dood. Op de nipte 0-1 ruststand viel niets af te dingen.

Waasland-Beveren waarbij enkel Vermeylen en Verwilligen als A-kernspelers aan de aftrap verschenen, haalde na rust niet meer het degelijke niveau van de eerste helft. De surplus aan fysieke bagage van de Oostkantonners, kwam op het zware veld vooral in de duelkracht tot uiting. Onze jongens konden het steeds minder belopen en een volwassen en beter voetballend Eupen, kon op strafschop en een doelpunt randje buitenspel, nog tweemaal scoren. Twee licht discutabele goals, maar daar tegenover staat dat de bezoekers een aantal goeie doelkansen, niet wisten te benutten. Een verdiende 0-3 overwinning voor de leider, maar coach Bart Leemans zag alvast een eerste helft met daarin een aantal positieve punten om mee te nemen naar de volgende opdrachten en de eerste daarvan staat aanstaande zaterdagnamiddag 25 februari om 15 uur in Wezet op het programma.

Nog meegeven dat een weekje eerder, nl. op maandag 6 februari, WB op Puyenbeke vriendschappelijk tegen vierdeklasser Mariekerke voetbalde. Na een 0-1 ruststand (doelpunt Mariekerke kwam op naam van Yatta), kon Waasland-Beveren via Ferre Fierens tot een puntendeling komen. Waasland-Beveren werd hiermee beloond voor zijn vaak vlotte balcirculatie waarbij dient opgemerkt dat de efficiëntie naar de toekomst toe, een stukje hoger mag.