StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WEZET MOET KUNNEN MAAR WORDT LASTIG.

Ik zal wellicht niet de enige zijn die nog in de maag zit met het onnodige verlies van afgelopen vrijdag bij leider Eupen. Dominant voetballen, voldoende kansen creëren om een duidelijke overwinning te wettigen en toch met lege handen op de bus moeten stappen, het is een wat vervelend gevoel dat blijft doorknagen en pas verdrongen wordt zodra de eerste driepunter binnen is. Vooral het besef dat winst op bezoek bij de lijstaanvoerder, gouden punten waren geweest, wekt frustratie, want dat was de realiteit, en geen wishful thinking.
En alhoewel voor aanvang van de topper in het Kehrwegstadion, geen stoute uitspraken werden genoteerd in het WB-kamp, heb ik achteraf onze peter Kristof Snelders wel betrapt op de uitspraak dat, als er werd gewonnen in Eupen, de deur naar de bovenste klassementsplaats weer op een kier had gestaan.

Het is goed oog te hebben voor wat soms fout loopt, maar anderzijds heeft de wedstrijd in Eupen een aantal positieve dingen aan het licht gebracht die we moeten meenemen naar de match tegen Visé. Met een beetje overdrijving durf ik zelfs stellen dat het voor mij een aangename verrassing was WB zo dominant aanwezig te zien buitenshuis. Die manier van spelen vraagt om bevestiging op de Freethiel en met Wezet heeft WB nog wel een rekening te vereffenen. In de heenronde maakte de Waaslanders een zeer belabberde indruk in Luik en verloor het kansloos met 1-0. Wat ik mij van die wedstrijd nog herinner was dat Vincenzo Verhoeven er zijn eerste competitieminuten voor WB verzamelde, maar meer viel er echt niet te vertellen die zondagnamiddag.

Voor aanvang van het seizoen werd Visé zelfs getipt als gevaarlijke outsider voor een prijs en aanvankelijk slaagde het er in die verwachtingen in te lossen. Waar het veel minder in lukt, is een constante te krijgen in zijn prestaties. Een betere periode, wordt te dikwijls gevolgd door een langere termijn van mindere wedstrijden. Het gevolg hiervan is dat Wezet momenteel niet de linker, maar de rechterkolom aanvoert en bv. ploegen als Heist en Woluwe, voor moet laten gaan in de rangschikking. Gezien de beperkte budgettaire mogelijkheden van beide ploegen in vergelijking met Wezet, heel knap van Heist en Woluwe, maar wellicht een afknapper van formaat voor Visé dat zich in de winterstop nog versterkte met ex-KSKB’er Jeffrey Rentmeister. Visé is alleszins een ploeg waarvan men niet hoeft op te kijken wanneer het plots uit de krammen schiet, want individueel heeft het meerdere spelers in de rangen die beslissend kunnen zijn.

Ondanks het veelvuldig zwaaien met de loftrompet na de match in Eupen, is de realiteit evenzeer dat er vrijdag gewonnen moet worden om onze eindrondekansen niet nodeloos te hypothekeren. Aalst mocht in de vorige thuiswedstrijd ondervinden dat het op de Freethiel soms nog kan spoken, maar als voetballende ploeg werkte het bijzonder goed mee aan de hoge amusementswaarde. Wezet heeft een vergelijkbaar potentieel zodat een lekkere pot voetbal opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Vermoedelijk komt de in Eupen geschorste Onana weer in de ploeg, maar wat met Jan Masureel ? Radzinski heeft blijkbaar zelf aangegeven dat het nog iets te vroeg is, maar dat lijkt in tegenstrijd met wat hij zelf in een aflevering van WB-TV verkondigde. En wordt het stilaan niet eens tijd om Jonathan Rowell aan de aftrap te brengen ? Zijn invalsbeurten worden steeds opmerkelijker.

Patrick Van Wesemael.