Het was de voorbije dagen niet alleen op de website van “Den Belly’s” wat stiller (Iris en ik genieten nog tot zondag van een paar dagjes aan zee), maar ook van het Freethielfront viel er de voorbije dagen nauwelijks nieuws te rapen.
Het was een bijna beangstigende stilte, want af en toe kan het geen kwaad dat er zich wat kleine akkefietjes afspelen waardoor de onderlinge concurrentie bij de spelers een positieve invloed verricht.
Maar gelukkig was het stilte voor de storm, want de manier waarop WB vrijdagavond tegen Wezet aan de partij begon, was indrukwekkend. Met Radzinski voor het eerst aan de aftrap, Rowell in de plaats van Paulussen en Masureel in de ploeg ten koste van Diallo, pakte Waasland-Beveren uit met een verschroeiend offensief waarbij de score al binnen de 10 minuten in een definitieve plooi had kunnen vallen. Een drietal kopballen werden ofwel gepareerd door de doelman, of misten nipt hun eindbestemming.
Een doelpunt hing in de lucht, maar het bleef wachten tot de 24ste minuut wanneer Van Damme een vrijschop van Rowell in doel kon koppen. Tien minuten later verdubbelde uitblinker Seoudi met een prachtige goal de score. Met een 2-0 ruststand werd WB slechts matig beloond voor een uitstekende eerste helft.

Zogoed de eerste helft was, des te meer de tweede helft tegenviel. Natuurlijk waren de verwachtingen best hoog gespannen na een dijk van een eerste bedrijf, maar hetgeen WB na pauze bracht was toch een tegenvaller. Wezet nam het commando over, liet het balletje vlot circuleren, maar kwam nauwelijks aan uitgespeelde kansen toe. De thuisploeg kon via Rowell ook slechts één keer dreigen zodat de ruststand tevens de eindstand werd.
Te onthouden is de prima wedstrijd van Seoudi tot hij op het uur met een blessure uitviel, opnieuw een prima match van Jurgen Cavens en het debuut van Tomaz Radzinski dat 75 minuten duurde en hoopgevend mag genoemd worden zodra Tomaz voldoende matchritme in de benen zal hebben. En nu maar afwachten wat de concurrentie doet dit weekend en met de wetenschap dat Oostende en Antwerp het tegen mekaar moeten opnemen, doet WB haast zeker goede zaken.