StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bankzitters delen niet in vreugde na winst.
Het was een wat vreemde ervaring, maar vrijdagavond meteen na het laatste fluitsignaal, gingen de spelers de supporters bedanken voor de steun na de met 2-0 gewonnen partij tegen Visé. Daarbij viel het op dat de spelers die in de loop van de tweede helft waren ingevallen (Kielo-lezi, De Silva en Onana), zich niet lieten betrekken in de feestvreugde en meteen de warme douche gingen opzoeken. De spelers die werden vervangen daarentegen waaronder ook onze peter Kristof Snelders, liepen de polonaise wel mee.
Moesten de invallers meteen na de wedstrijd nog een training afwerken, of was er meer aan de hand ?

* YB Beveren onderuit in Rupelmonde.
YB Beveren is er zondagnamiddag in Rupelmonde niet in geslaagd voor een stunt te zorgen op het veld van de leider in vierde provinciale F Oost-Vlaanderen. Het verloor kansloos met 5-2, maar op bezoek bij de koploper, is dat geen schande.

In vierde klasse B pakte Berchem belangrijke winstpunten tegen Ghislain (3-2), maar omdat ook de concurrentie won, blijft de kloof 5 punten. Geen veilige voorsprong, maar men kan beter 5 punten voorsprong hebben dan er 5 te moeten goedmaken. En uiteraard komt de finish steeds meer in zicht waardoor de druk, in eerste instantie bij de achtervolgers denk ik, met de week zal toenemen, want elke steek die Overijse laat vallen in deze fase van het kampioenschap, kan dodelijk zijn. Nog effe op de tanden bijten Bart Selleslags en dan komt er hopelijk een spetterend feestje aan. En hoe gaat het ondertussen met onze Matti Van Minnebruggen ?

In derde klasse B pakte Bornem thuis een puntje tegen Diegem. Het werd 1-1 en dat bleek een terechte puntendeling te zijn. De titelambities van Bornem waren al een tijdje opgeborgen, maar een eindrondeticket is misschien nog haalbaar.

In tweede klasse was Czernia met Sportkring Sint-Niklaas halverwege hun uitwedstrijd bij Sporting Charleroi, goed bezig om zichzelf en WB een uitstekende dienst te bewijzen. Tot voorbij het uur stond Sportkring op 0-1 winst, maar in het slot zette de Zebra’s de scheve situatie nog volledig recht. De RTBF-verslaggever op de radio merkte op dat de inhaalrace van Charleroi werd ingezet, kort nadat een woedende voorzitter Bayat de tribune had verlaten. Ieder heeft zo zijn eigen manier om zijn club een helpende hand toe te steken.

PVW.