StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal MATCH VAN ALLES OF NIETS VOOR DE GREAT OLD.

De weken van de waarheid zitten er aan te komen voor de ploegen die uiteenlopende belangen hebben te verdedigen. Zich nu in een strategisch goeie stelling manoeuvreren, kan de positie in de eindspurt een stuk comfortabeler maken. Die wetenschap is zowel voor Antwerp als Waasland-Beveren van toepassing, maar met als grote verschil dat puntenverlies van de Great Old aanstaande vrijdag, zo goed als zeker de uitschakeling betekent voor deelname aan de eindronde. En ook WB doet er goed aan om eens iets te oogsten op verplaatsing bij een topper, want bezoekjes aan Lommel, Oostende, Charleroi en Eupen, leverden tot nu toe geen punten op en een beschamende 0 op 15 op verplaatsing, zou weinig vertrouwen inboezemen met het oog op een eventuele eindronde.

Afgelopen weekend groeide de kloof tussen de beide protagonisten van aanstaande vrijdagavond, tot 5 punten. WB behield na winst tegen Wezet zijn vierde plaats, maar door het verlies in Oostende, wipte Lommel over de Ploeg van ’t Stad. Voor Rood-Wit is de rekening nu vlug gemaakt : er moet gewonnen worden tegen Waasland-Beveren of het wordt zeer moeilijk om een ticket voor de eindronde te veroveren en gezien de machtswissel op de Bosuil en het aantrekken in laatste instantie van een kanjer als Freddy Mombongo, zou dat toch wel een ferme ontgoocheling zijn.

De gegevens vooraf wijzen er op dat WB zich dus aan een kolkende hel van Deurne mag verwachten waardoor de jongens van Dirk Geeraerd er goed aan doen wakker aan de aftrap te verschijnen om te vermijden dat het een wedstrijd lang achter de feiten moet aanlopen.
Antwerp speelt vrijdag vermoedelijk zijn laatste troeven uit, maar als het er in slaagt de punten op de Bosuil te houden, doet het weer helemaal mee. Trainer Bart Wilemssen heeft zeker een elftal ter beschikking dat in theorie een wedstrijd naar zijn hand kan zetten, maar persoonlijk heb ik de indruk dat de onbetwistbaar goeie winterkoopjes, nog niet helemaal op mekaar zijn ingespeeld. Hopelijk voor Peersman en co, komt de kentering niet te laat. Nu ja, het gaat ver van slecht met de Bosuilbewoners, maar het huidige elftal van Antwerp zou toch moeten kunnen wedijveren met Charleroi en Eupen. Ik hoor sommigen al de opmerking maken : en geldt die vaststelling dan niet voor Waasland-Beveren ? Natuurlijk wel, want de voorbije weken hebben bewezen dat, indien Cavens en wellicht ook Radzinski vanaf de seizoensstart beschikbaar waren geweest, WB zeer waarschijnlijk op de hielen had gezeten van Eupen en Charleroi.

Het is onmiskenbaar een feit dat Waasland-Beveren sinds de komst van Jurgen Cavens, een pak beter is gaan voetballen, maar een goed niveau over tweemaal 45 minuten vasthouden, lukt onvoldoende. Aalst en Wezet lieten één helft lang het beste verhopen, maar de tweede helft was telkens een stuk minder. Misschien kwam die regelmaat in Eupen nog het meest tot uiting, maar Charleroi was dan weer een nul over de hele lijn en ook dat is dus een gemiddelde van één helft per wedstrijd.
En wat het koningskoppel Cavens-Radzinski betreft,het is ongetwijfeld een duo dat ons nog veel voetbalplezier kan bieden, maar hopelijk gaan beide klassespelers mekaar niet TE nadrukkelijk zoeken ten koste van het rendement van hun ploegmaats. Onana, De Silva en Kielo-Lezi spurtten nu al geërgerd richting kleedkamer na afloop van de match tegen Visé en dat wordt vast zalven voor Dirk Geeraerd.

Over de heenwedstrijd op de Freethiel zijn we snel uitgepraat. Het talrijk opgekomen publiek, kreeg niet waar het voor kwam, nl. spektakel. Het thuispubliek kon in de slotseconden wel juichen toen Kielo-Lezi een even verassende als goedkope strafschop, mocht verzilveren.
Indien WB er in zou lukken Antwerp in bedwang te houden, slaat het een te duchten concurrent voor de eindronde (mogelijks) definitief terug. Het mag daarna met Lommel en Oostende 2 andere concurrenten op de Freethiel bekampen en da’s geen nadeel gezien onze sterke thuisreputatie tot nu toe.

Komt er eindelijk nog eens een belangrijke uitoverwinning ? Zou die deugd doen !
Het heeft niets te maken met een gebrek aan vertrouwen in onze ploeg, maar wat mij een beetje doet vrezen is dat we zo moeilijk de nul kunnen houden en dat is allerminst een vingerwijzing naar de defensie. Tegen Wezet lukte het wel, maar kan het ook een tweede keer na mekaar ?

Patrick Van Wesemael.