StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg BELANGRIJKE STAP NAAR EINDRONDE.

De zo verhoopte uitzege bij een ploeg met een mooi klassement, is eindelijk een feit. Waar het eerder fout liep in Lommel, Wezet, Oostende, Charleroi en Eupen, lukte het de mannen van Dirk Geeraerd vrijdagavond wel om te stunten in de hel van Deurne.

Het was voor de Great Old een wedstrijd van alles of niets, want nieuw puntenverlies tegen de Waaslanders, betekende wellicht dat het kon fluiten naar een eindrondeticket.
Was het die druk waarmee de Rood-Witten moeilijk overweg konden of lag een andere oorzaak aan de krampachtige start van Antwerp, feit is dat Karel De Smet (een paar jaar geleden nog in de belangstelling van SK Beveren), al na 4 minuten Radzinski een doelpunt in geschenkverpakking aanbood en de Poolse Canadees (kan ook omgekeerd zijn) bedankte met de openingstreffer. Vorige week trof Tomasz tegen Wezet nog de lat, maar gisteren was het dus al raak. Van een veelbelovend gemiddelde gesproken !

Antwerp was wel even van slag en vond moeilijk zijn draai. Hierdoor kon het koningskoppel Radzinski-Cavens, regelmatig zijn duivels ontbinden en dat resulteerde op het halfuur naar een verdubbeling van de score. Radzinski met de voorbereiding en Cavens met het doelpunt. Het kan niet anders of de doeltreffendheid van dit duo, moet onze komende tegenstanders een pak angst inboezemen. Maar ook achteraan zat het allemaal stevig in mekaar met Clepkens die een stuk klemvaster lijkt de voorbije weken en een uitstekende Doumbia centraal met Lardenoit. Het is ook prettig vaststellen dat Mich van Hoey stilaan naar zijn niveau van vorig seizoen aan het toegroeien is na een voorzichtig uitgedrukt, moeizame start. En Jantje Masureel, die laat ons af en toe wel eens vloeken, maar hij is van grotere waarde voor de ploeg dan een aantal ongelukkige tussenkomsten per wedstrijd van de West-Vlaming, laten vermoeden. Dat ik de gelegenheid heb om tijdens dit wedstrijdverslagje dergelijke bedenkingen te maken, wijst er op dat het op een aantal wederzijdse net-nietkansen na, geen grootse wedstrijd was, maar daar zulle vooral de supporters van WB lak aan hebben.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Antwerp wilde wel, maar kon niet en WB stelde zich tevreden met de veilige 0-2. Of dat verstandig was ? Een Antwerps doelpunt zou zo maar de vlam in de pan kunnen doen slaan en dan verdwijnt zo’n ogenschijnlijk veilige voorsprong, vaak als sneeuw voor de zon. Bovendien waren er halverwege de tweede helft wel wat jongens rijp voor een vervanging na een fysiek slopende veldslag, maar die kwamen er pas heel laat. Het bleef bij een oververdiende 0-2 overwinning en na Aalst en Wezet thuis en Eupen en Antwerp uit, mag WB terugblikken op 4 matchen waarin het goede veruit de bovenhand nam. En vreemd, de enige verloren partij van deze vier (in Eupen), was misschien over 90 minuten bekeken, de beste. En ja, de 3 lastige uitmatchen na de winterstop, Charleroi, Eupen en Antwerp, leveren door de overwinning van vrijdagavond, gemiddeld een puntje op en da’s gewoon prima.

Met Dender en Tienen op bezoek, volgen nu op papier 2 iets gemakkelijkere wedstrijden, maar daar schuilt wellicht het gevaar. Toch moet de gewonnen wedstrijd van gisteren, voor een geweldige vertrouwensboost zorgen en dat kan alleen maar leiden tot een nog hogere spektakelwaarde van de aanstaande matchen. En ja, spektakel willen we graag allemaal, maar winnen tot er zekerheid is over het spelen van de eindronde, blijft natuurlijk een must.
Ik denk overigens dat de clubleiding van WB, één en ander heeft geleerd van de afgelopen wintertransfers. Opteren voor kwaliteit zal prioriteit genieten op kwantiteit.
De sportieve impact op de resultaten die Cavens en Radzinski in een handvol wedstrijden hebben, is onvoorstelbaar. En al hoort Tomasz (en dat zeg ik met een karrenvracht respect), thuis in de categorie “oudjes”, in zijn eerste 2 wedstrijden sinds een half jaar, heeft hij aangetoond de huidige spelersgroep op korte termijn nog voldoende goeie diensten te kunnen bewijzen. Wat een weelde toch die A-kern van Waasland-Beveren : Bou-Sfia, Verhoeven en Van Minnebruggen moesten helaas voor die jongens langs de achterdeur vertrekken, Bjorn De Wilde is volledig uit beeld, Diallo had interlandverplichtingen en de onfortuinlijke Sebastien Didier en Spencer Verbiest zijn volop aan het revalideren. Als men dan op Antwerp nog spelers als Onana, Rowell en Kielo-Lezi op de ban kan zetten en De en Da Silva daar niet eens geraken, mag het duidelijk zijn dat deze groep behoorlijk gewapend is om, hopelijk de eindronde te halen en vervolgens daarin een rol van betekenis te spelen. Ik kijk al uit naar de match tegen Dender en wat is het prettig zo ontspannen te mogen toekijken hoe onze concurrenten het er van afbrengen vanavond en morgen.

Patrick Van Wesemael.