StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wim Hofkens ziet 2 records ontglippen.
Hij was één van de sterkhouders in de kampioenenploeg van SK Beveren die in 1978 de Beker van België won en een jaartje later de landstitel naar de Freethiel bracht. Wim Hofkens werd destijds als grote belofte door SK Beveren gehaald bij het Nederlandse Willem II en dat was knap gezien, want Wim bouwde een prachtige carrière uit en schopte het tot Nederlands international. Na heel wat Antwerpse provincialers te hebben getraind, probeerde Wim het begin dit seizoen als hoofdtrainer bij het nieuw opgerichte YB Beveren in vierde provinciale Oost-Vlaanderen. Het werd geen onverdeeld succes, want nog voor de jaarwisseling stapte hij er na onenigheid op en werd opgevolgd door Luc Piessens. Ondertussen is Hofkens aan de slag als coach van tubantia Borgerhout, maar deze inleiding komt er omdat ik vrijdag 2 maart een telefoontje kreeg van de redactie van Willem II dat momenteel uitkomt in de Nederlandse tweede klasse (Jupiler League genoemd bij onze Noorderburen) en zij waren op zoek naar de coördinaten van Wim om hem voor hun clubmagazine te interviewen. Aanleiding is iets minder prettig voor Wim, maar wel een leuk weetje voor ons. Tot begin januari 2012, had Hofkens 2 records in zijn bezit bij Willem II, maar die is hij dus nu op korte tijd kwijtgespeeld.

Wim was tot januari van dit jaar de jongste speler voor Willem II die debuteerde in het betaalde voetbal en ook de jongste doelpuntenmaker voor die club. Het gaat thans de Tilburgers niet voor de wind, want vorig seizoen degradeerde het uit de Nederlandse Eredivizie en een onmiddellijke terugkeer naar het hoogste niveau, zit er voor dit seizoen niet meer in.

Wat men vaak ziet bij clubs die degraderen en de dure contracten moeten afbouwen, is dat de jeugd “noodgedwongen” meer speelkansen krijgt (zie ook Lommel bij ons) en dat is bij Willem II niet anders. Ten gevolge van die ontwikkeling, kregen een aantal jongeren hun kans bij de Tilburgers en eentje is nu zo stout geweest om de 2 records aan Wim Hofkens te ontfutselen. Een zekere Jeroen Lumu gaat voortaan door het leven als jongste voetballer van Willem II in het Nederlands betaald voetbal en dat kereltje verbeterde tevens met 2 dagen het record van Hofkens als jongste doelpuntenmaker van Willem II. Jammer voor Wim, maar die is heus wel zo sportief om dit ontluikend talent te feliciteren met zijn nieuwe records.
Hoe oud Wim destijds was toen hij die records vestigde en hoe oud Lumu nu is, weet ik niet precies, maar ik denk dat het een kleine 17 jaar moet zijn. Jeroen Lumu, een naam om te onthouden ? Misschien een goeie gelegenheid om het eens te vragen aan David Meul, want dat is thans de doelman van Willem II en David heeft uiteraard ook een KSKB-verleden. In een wat verder verleden, verdedigde ook Geert De Vlieger nog het doel van de Tilburgers. Overigens, een jaar of 6 geleden speelde SK Beveren nog in de Europa League en niet eens veel langer geleden nam Willem II nog deel aan de Champions League. Goed om weten : Willem II haalde dit weekend fors uit en won met 5-0 van Emmen.

Over de moeilijke periode die Willem II momenteel doormaakt met als positief gevolg het ontdekken van een aantal beloftevolle jeugdspelers, deed de medewerker van Willem II aan de telefoon een mooie uitspraak die ik jullie niet wil onthouden : “aan de rand van de afgrond, groeien vaak de mooiste bloemen”. Iets om over na te denken en laat ons hopen dat Jeroen Lumu een waardige opvolger van Wim Hofkens mag worden.

PVW.