verslag BELOFTEN VERLIEZEN VAN IONESCU.

Van dreigende afstraffing tot bijna-stunt.
Zaterdagnamiddag hebben de beloften van WB een nipte 2-3 nederlaag geleden tegen RAFC.
De bezoekers begonnen het scherpst aan de wedstrijd en WB liep, ondanks veel goede wil, voortdurend achter de feiten aan. Dat overwicht werd op het halfuur bekroond met de 0-1 van de Roemeen Ionescu en ook al viel er niets af te dingen op de voorsprong, de meeste waarnemers zagen de Antwerpse spelmaker vanuit buitenspelpositie scoren. Balverlies van WB waarbij de Rood-Witten goed in de omschakeling zaten, leverde in de 44ste minuut de 0-2 op en wederom was de bedrijvige Ionescu beul van dienst.

Een vervelende score dreigde na rust, maar trainer Bart Leemans wist zijn pionnetjes te herschikken waardoor we een heel ander WB te zien kregen. Met de klemtoon op organisatie en druk vooruit, gingen onze jongens op zoek naar de aansluitingstreffer en die liet niet lang op zich wachten. Er waren amper 48 minuten gespeeld toen Jonathan Rowell de bal kon onderscheppen en koel afwerken. De beleving werd een stuk opgetrokken en was onvergelijkbaar met het vertoon in de eerste helft. Ondanks de 1-2 achterstand, roken onze jongens bloed en het zit echt wel goed met die neus, want op het uur was het Yannick Cathoir die de 2-2 kon aantekenen. Waasland-Beveren ging door op zijn elan van de tweede helft en Antwerp snakte naar zijn tweede adem. Een aantal hete standjes om en bij de zestien van de bezoekers, werd besloten met een prima schot van Mike De Silva dat net geen doel trof. De 3-2 hing in de lucht, maar op een gevaarlijke counter moest een speler van Antwerp foutief worden gestuit en de strafschop werd omgezet door niemand minder dan Ionescu. Met nog 20 minuten te gaan, bleef het geloof in de gelijkmaker bestaan, maar kansen bleven uit en dus ook de aanspraak op de 3-3.

De kleuren van Waasland-Beveren werden door de volgende spelers verdedigd :
Sam Vermeylen, Stef Behiels, Aaron Verwilligen, Sam Gijsbrechts, Michiel Clippelaer, Jonathan Rowell, Emmanuel Sarki, Troy Rensing, Yannick Cathoir, Mike De Silva en Augusto Da Silva.

Vervangingen :
- 20ste minuut : Sarki (geblesseerd) door Pieter Meyntjens.
- 40ste minuut : Troy Rensing (uitgevallen na contact) door Frederic Dhont.
- 62ste minuut : Yannick Cathoir door Arne Van Den Eynde.

Voor de volledigheid nog meegeven dat Bart Leemans en zijn mannen vrijdagavond vriendschappelijk spelen in en tegen een selectie van KSV Temse. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Maandagavond zet ditzelfde gezelschap koers richting Dender voor de volgende competitiewedstrijd.