StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren moet dringend op zoek naar defensieve versterking.
Na het 5-2 verlies vorig weekend op bezoek bij leider Rupelmonde, verloor YB Beveren opnieuw met dezelfde cijfers, maar ditmaal op eigen terrein tegen Belsele B. Er is echt altijd wat te beleven als YB aan de aftrap verschijnt. Ik begin te geloven dat de spelers en supporters een overeenkomst hebben gesloten waarbij de supporters (minstens) één pint drinken per doelpunt dat er in de wedstrijden van YB Beveren valt.
Wie wellicht geen behoefte heeft aan zo’n doelpuntenkermis in het verkeerde doel, is trainer Luc Piessens van YB. Hij werd zondag na de wedstrijd ontslagen. Margino De Kerf die momenteel de beloften onder zijn hoede heeft en volgend seizoen haast zeker hoofdcoach wordt, neemt waarschijnlijk tot het einde van het seizoen ook de leiding over het eerste elftal.
Piessens was op zijn beurt al opvolger van Wim Hofkens zodat we stilaan mogen gewagen van een turbulent eerste levensjaar van YB Beveren.

In vierde klasse B is Bart Selleslags begonnen met het koelen van de Champagne. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om victorie te kraaien, maar na de 1-3 winst afgelopen weekend in Ukkel, is de kloof met achtervolger Overijse gegroeid tot 7 punten en in deze fase van het kampioenschap, lijkt mij dat een stevige basis om met gerechtvaardigd vertrouwen, het restant van de competitie tegemoet te zien. Dat kunnen in dezelfde reeks Mariekerke en St.-Gillis-Waas spijtig genoeg nog niet zeggen. Het onderling duel tussen beide ploegen, werd door de Klein-Brabanders met 2-1 gewonnen waardoor het onderaan de rangschikking ontzettend spannend blijft.

In derde klasse B liet Bornem van zich spreken na 5-2 winst tegen Turnhout.
Twee van de vijf Bornemse doelpunten werden gemaakt door Koen Stabel (ex-KSK Beveren). In deze tumultueuze partij vielen liefst 3 rode kaarten.
Bornem staat momenteel op een positie die mogelijk recht geeft op eindrondevoetbal, maar omdat het geen licentie aanvroeg voor tweede klasse, zal het bijgevolg ook niet deelnemen aan een eventuele eindronde.

In tweede klasse blijft het zowel boven als onderaan bijzonder boeiend.
De concurrenten van WB lieten geen steken vallen waardoor het belang van de overwinning op de Bosuil, wordt onderstreept. Sportkring Sint-Niklaas verloor op eigen veld van Tienen en gezien de status die Czernia en Sportkring op korte tijd hebben opgebouwd, mag dat een verrassing worden genoemd. Op 16 maart komt datzelfde Tienen naar de Freethiel en omdat Sportkring ons ook al enkele keren heeft geholpen, zullen we proberen een wederdienst te bewijzen.

* Dat hebben we gezien voorzitter, wat doe jij met een getekende bal en shirt van den Antwerp ?
Hilariteit alom vrijdagavond in de business-seats bij Antwerp. Voor aanvang van de wedstrijd kregen de 420 gebruikers van de businessmaaltijden, de kans om loten te kopen.
Na afloop van de wedstrijd worden dan de winnaars bekend gemaakt en jullie mogen één keer raden wie met de hoofdprijs aan de haal ging ? Juist, onze president Melchior Roosens.
Misschien kan Melchior zijn prijs aan ex-voorzitter van KSK Beveren Frans Van Hoof schenken, want die is vaste klant en seathouder op de Bosuil. Het was dus toch niet gelogen toen men destijds zei dat de voorzitter van SK Beveren, geen Geel-Blauw, maar een Rood-Witgekleurd hart heeft.

* Boskamp in de scouting bij Aalst ?
Het was maandag een wat vreemd bericht op de website van nr10.be.
Johan Boskamp zou voor Eendracht Aalst op zoek gaan naar transfervrije spelers en jonge talenten. Klinkt mooi en sympathiek, maar is toch geheel in strijd met de onophoudelijke financiële moeilijkheden die vanuit het Pierre Cornelisstadion regelmatig de kop opsteken. Of zou Boskamp ook gaan sponseren ? Misschien wil hij wel een vriendendienst bewijzen aan Aalst, want daar is hij sterk in, Dirk Verelst weet er alles van.

PVW.