StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DOORGAAN EN SERIE NEERZETTEN.

Ik zal het nog eens proberen : we kunnen de nul niet houden !
Na de met 2-0 gewonnen vorige thuiswedstrijd tegen Wezet, vreesde ik dat het ons geen tweede keer na mekaar zou lukken om het slot op de deur te houden. Resultaat : Clepkens en co gaven al bij al weinig kansen weg op de Bosuil en de schaarse dreiging die er af en toe wel was, werd meestal in de kiem gesmoord. Als men dan op een misser van de tegenpartij of een counter kan tegenprikken, is de kans groot dat er punten worden gepakt.

Komend weekend is er nog eens lekker ouderwets zaterdagavondvoetbal op de Freethiel te beleven. Omdat Dender niet happig was om zijn medewerking te verlenen aan het Belgacom-project, werd deze match naar zaterdagavond verplaatst. En het wordt zeker een wedstrijd met inzet, want in zijn jacht naar een plaatsje in de eindronde, kunnen de Waaslanders zich absoluut geen puntenverlies veroorloven. Ook tegenstander Dender kan de inzet van zaterdag best gebruiken, want met een dertiende plaats en 26 punten, is het ver van veilig. Brussels, Tubeke, Sportkring Sint-Niklaas en Tienen, zitten het getergde Dender van trainer Vital Borkelmans, op de hielen. Voor Wetteren wordt het hoofdstuk tweede klasse minstens voor een jaartje in de koelkast opgeborgen.

Zaterdag jl. was Dender lang op weg om Oostende punten afhandig te maken en dus voor een verrassing te zorgen, maar in blessuretijd werd die hoop alsnog de kop ingedrukt toen het een strafschop moest incasseren. Dender dat weliswaar geruime tijd met een mannetje meer mocht spelen na de uitsluiting van Van Steenbrugghe, bewijst hiermee nogmaals dat het kan voetballen en in staat moet worden geacht de betere ploegen uit de rangschikking, pootje te zetten (vooral in het eigen Beeckmanstadion).

In de heenronde leek WB op een probleemloze overwinning af te stevenen in Dender na goals van Didier en een owngoal van Bengali, maar door toedoen van Thibaut en de onvermijdelijke Coppin, werd het toch nog 2-2. Kort daarna pakten er zich donkere wolken samen boven Dender en dat is nooit een gunstig klimaat voor spelers en trainers om in te presteren. Er worden verschillende fusieplannen uitgetekend, maar niets lijkt concreet. In die woelige zee is het voor een introvert type als Steven Jacobs, waarschijnlijk uiterst lastig om zich staande te houden.

De winst die Waasland-Beveren in Deurne optekende afgelopen weekend, is een ferme opsteker, maar was broodnodig omdat zowel Oostende als Lommel geen steek lieten vallen.
Met een 6 op 6 mogen starten aan een tweeluik op de Freethiel tegen Dender en Tienen, biedt perspectief op een mooi miniserietje. Ons laatste tweeluik thuis net voor de winterstop, leverde echter een negatieve ervaring op, want 1 op 6 tegen Heist en Woluwe, is ruim onvoldoende. Nu moet het beter tegen Dender en Tienen, want daarna staan achtereenvolgens uitwedstrijden bij Wetteren, Tubeke en Roeselare op het programma. Geen onmogelijke opdrachten, maar precies daarin schuilt natuurlijk het gevaar.

WB-Dender en WB-Tienen, zijn nu niet bepaald de affiches waar men als supporter op zit te wachten, maar na wat het duo Cavens-Radzinski de voorbije weken allemaal heeft klaargemaakt, zou er best wel eens wat volk kunnen opdagen zaterdagavond.
En laat ons alvast hopen dat het koningskoppel Cavens-Radzinski ook oog heeft voor de medemaats, waarmee ik hier geen polemiek wil starten over het feit dat dit de vorige 2 wedstrijden wel het geval was. Ik juich alleszins toe dat spelers mekaar blindelings vinden (in de voorbereiding is dat precies waar trainers zoveel aandacht aan besteden).
Absolute voorwaarde blijft natuurlijk dat de ploegbelangen niet worden geschaad.

Patrick Van Wesemael.