StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Freethieltijd was fijn, manier van vertrekken een grote teleurstelling.
Dit is in een paar woorden samengevat hoe Steven Jacobs zijn vertrek op de Freethiel heeft ervaren. Langs de achterdeur en dat zit hem blijkbaar nog altijd hoog. Dat in de overeenkomst die zijn vertrek moest regelen, werd opgenomen dat Steven in de beide confrontaties met WB langs de kant moet blijven, heeft de gevoelsmens Jacobs in zijn ziel geraakt.
Steven kocht in die periode een huis in Denderleeuw van waaruit hij de lichten van het stadion kan zien branden. Hij was dit seizoen lang geblesseerd, maar momenteel wel inzetbaar, helaas voor hem dus niet op de Freethiel. Steven werkt halftijds bij een vishandelaar/sponsor van Dender waarvoor hij de bestellingen voor restaurants klaarmaakt en soms ook uitvoert.
Sportief zat het dus omwille van blessureleed tegen tot nu toe, maar op familiaal vlak kan het niet stuk. Op 18 februari ll. werd Steven papa van een flinke zoon die naar de naam Manu luistert. Mama en baby stellen het opperbest. Zaterdag voor aanvang van de wedstrijd WB-Dender, zal Steven en zijn familie een mooie traditie in ere houden, want zij komen eten in het Themacafé.
Over de financiële zorgen die Dender treffen, zegt Steven dat die er wel zijn, maar dat de impact ervan voorlopig niet merkbaar is op de sportieve prestaties van de spelersgroep.

* Bestuur en spelers heffen het glas.
Of het iets te maken heeft met de keurige/deugddoende winst op de Bosuil weet ik niet, maar na de maandagtraining, zaten bestuur, spelers en technische staf een klein uurtje samen voor een natje en een droogje. Ik veronderstel dat de nevenwerking van die activiteit tegen zaterdag uitgewerkt zal zijn, maar alleszins een leuk initiatief. Overigens, de clubleiding houdt er aan op regelmatige tijdstippen aan te knopen met dergelijke initiatieven en als dat toevallig samenvalt met een knappe overwinning, is dat uiteraard prettig meegenomen. Een glaasje cava of fruitsap, wat smakelijk belegde sandwiches, het moet gezegd, Marleen en Ingrid hadden het weer keurig voor mekaar.

* Enkele rechtzettingen ivm YB Beveren.
Ik ontving een paar correcties ivm mijn Freethielsprokkels van maandag over YB Beveren mij bezorgd door Geert Van Den Broeck en omdat juiste informatie brengen weliswaar niet altijd gemakkelijk is, moet het sowieso een onophoudelijk streven blijven.
Eskabee 1935 verloor afgelopen zaterdag met 2-5 van Bazel B en niet van Belsele B zoals ik verkeerdelijk heb gemeld. Na afloop heeft ad interimcoach Luc Piessens zelf zijn ontslag aangeboden aan het bestuur en de dag nadien heeft de clubleiding dit ontslag tijdens een vergadering, aanvaard.
Margino De Kerf die volgend seizoen hoofdtrainer wordt en als ik me niet vergis thans al de beloften onder zijn leiding heeft, neemt nu vervroegd over en dat mag een logische keuze worden genoemd.

PVW.