StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Margino De Kerf neemt valse start met SKB 1935.
Vorige week nam Luc Piessens ontslag als trainer ad interim van YB Beveren. Beloftencoach Margino De Kerf die reeds werd aangesteld om volgend seizoen de vierde provincialer te leiden, zal tot het einde van het lopende seizoen de taak van Piessens overnemen. Maar voorlopig kan ook Margino de negatieve spiraal bij YB Beveren niet omkeren, want dit weekend verloor de ploeg met 0-2 van Meerdonk. Een echte verrassing is dat gezien de rangschikking van beide ploegen niet, want Meerdonk staat knap derde, terwijl YB Beveren is afgezakt naar een elfde plaats. Voordeel is uiteraard wel dat De Kerf nu rustig en bevrijd van elke druk, zijn manschappen kan inschatten en dat is naar volgend seizoen toe, zeker een voordeel.

* Leg gerust een fleske meer koel Bart ?
Trainers uit Klein-Brabant die straks met hun ploeg die nationaal speelt, een kampioenstitel mogen vieren, het zullen er niet veel zijn. Als dat er dan eentje is die we in ons hart dragen en een SK Beverenverleden heeft, manifesteert zich een vorm van betrokkenheid en dat overkomt mij in het geval van Bart Selleslags, zeker niet alleen. De gespitste oortjes in Klein-Brabant zondagavond om 17.45 uur als de nationale voetbaluitslagen voorbij komen op Radio1, zijn gegarandeerd legio als Berchem in vierde klasse B aan de beurt is. Gisteren deed Berchem alweer een schitterende zaak door met 2-1 te winnen tegen Twee Acren en dat heeft op het Rooi vast een golf van opluchting teweeg gebracht, want omdat eerste achtervolger Overijse tegen de nummer 3 Charleroi met 0-1 verloor, ziet het er nu super uit voor de Selleslags-boys. Wie in de voorbereiding van de eindspurt zijn marge op de concurrentie op één week tijd kan verdubbelen, mag met recht in zijn vuistje lachen. Bart en Berchem (zou ik van BB durven spreken), zijn definitief gelanceerd voor een fantastische zomer en daarbij hoort sowieso die overheerlijke bubbeldrank. Omdat bij Berchem wel wat ex-KSKB’ers rondlopen, ga ik er alvast ook eentje mee op drinken als het zover is !

Bornem leed in derde klasse B een nipte, maar spektaculaire 4-3 nederlaag op bezoek in het verre Kelmis. Omdat Bornem geen licentie voor tweede klasse aanvroeg, zal deze nederlaag ook geen gevolgen hebben. Niet dat de Klein-Brabanders er vanaf nu met hun pet naar zullen gooien, want de wedstrijdpremies blijven natuurlijk zeer aantrekkelijk. Overigens, Bornem stond tot een stuk na rust met 1-2 aan de leiding, maar kraakte pas in het wedstrijdslot.

In tweede klasse werd Charleroi de morele winnaar van het weekend, want uitgerekend een week voor de komst van titelconcurrent Eupen een kloofje van 3 punten kunnen slaan, is mogelijks doorslaggevend. Als de Carolo’s de topper tegen Eupen met een driepunter besluiten, is de kampioen volgens mij bekend. Net daaronder strijden Oostende en WB een leuke strijd voor de derde plaats en dat leidt op zaterdag 14 april hopelijk tot een goed gevulde Freethiel wanneer de kustjongens naar Beveren afzakken. En ze hebben nog iets goed te maken tegen Oostende die mannen van Dirk Geeraerd. Maar laten we stap voor stap gaan, want de opdrachten tegen Tienen thuis en Wetteren, Tubeke en Roeselare uit, kunnen het klassement tegen die tijd een stuk opsmukken of donker kleuren. Overigens, na de uitwedstrijd op Roeselare, volgt eerst op woensdag 11 april nog een andere mooie affiche met de komst van Lommel. Tot slot opnieuw een schouderklopje uitdelen aan Czernia. Het is een feit dat voorzitter van Lijsebetten tijdens de winterstop nog eens flik in de portemonnee heeft getast om kost wat kost de degradatie te ontlopen, maar Alex komt absoluut de verdienste toe om daar op korte termijn een geheel van te hebben gemaakt. SK Sint-Niklaas won dus zeer knap met 1-3 op Aalst, maar het blijft voorlopig razend spannend daar onderaan met Brussels, Dender, Sportkring Sint-Niklaas, Tienen en Tubeke op een zakdoek van mekaar.

PVW.