StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN SLAAN KLOOF IN TWEEDE HELFT OP DENDER.

Rode lantaarn Dender had geen antwoord op de felle start van de Waaslandse beloften die met eenvoudige, maar snel uitgevoerde acties voortdurend nabij de zestien van de thuisploeg opdoken.
Aanvankelijk stond het vizier echter nog niet op scherp, maar na twintig minuten leidde een combinatie tussen Onana en Yannick Cathoir tot de 0-1.
Het openingsdoelpunt van WB schudde Dender wakker waardoor de partij evenwichtig werd met op de 27ste minuut de gelijkmaker als gevolg. De score bleef 1-1 tot aan de rust.

De jongens van Bart Leemans kwamen uit de kleedkamer met dezelfde ingesteldheid als waarmee de partij werd aangevat. Het spel simpel houden en het tempo voldoende hoog, was blijkbaar de formule voor de dodelijke cocktail in de tweede helft.
Met goals in de 55ste, 59ste en 78ste minuut, diepte Hervé Onana in een dik kwartier de score uit van 1-1 naar 1-4. Het slotakkoord was voor Augusto Da Silva die in de 83ste minuut voor de 1-5 zorgde.
Een vooral in de tweede helft gretig WB, pakte een dik verdiende overwinning waarbij dient opgemerkt dat de aanwezige A-kernspelers een prima mentaliteit toonden. Deze vaststelling betekent geenszins dat er enige afbreuk kan worden gedaan aan de inzet van de jongens uit de B-kern.

Volgende spelers tekenden present in Dender :
Sam Vermeylen, Aaron Verwilligen, Frederic Dhont, Sam Gijsbrechts, Timothy Smet, Jonathan Rowell, Mike De Silva, Augusto Da Silva, Jean-Paul Kielo Lezi, Yannick Cathoir, Hervé Onana.
Bankzitters :
Pieter Meyntjens, Troy Rensing, Arne Van Den Eynde en Stef Behiels.
Vervangingen :
46ste minuut : Cathoir door Arne Van Den Eynde
70ste minuut : Dhont door Behiels
80ste minuut : Timothy Smet door Troy Rensing

Aanstaande zaterdag 17 maart om 15 uur spelen onze beloften hun volgende competitiewedstrijd in het Tienense Bergéstadion.

Patrick Van Wesemael.