StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VERDER BOUWEN AAN MOOIE SERIE.

Vooral Tienen niet onderschatten.
Vrijdagavond mag Waasland-Beveren op de Freethiel proberen aan de 9 op 9 uit de laatste 3 competitiewedstrijden, een verlengstuk te breien, maar dan moet het wel voorbij Tienen zien te geraken en dat is volgens mij lastiger dan uit de rangschikking van de Suikerploeg valt af te leiden. De supporters van WB doen er goed aan massaal verzamelen te blazen, want de eerstvolgende thuiswedstrijd waarop zij hun favoriete ploeg weer aan het werk kunne zien, is woensdag 11 april wanneer de mannen van Dirk Geeraerd Lommel partij geven op de Freethiel.

Als men clubleiders uit eerste of tweede klasse aan het woord laat, spreken zij nagenoeg allemaal uit dezelfde mond als het over een verblijf in tweede klasse gaat, want die reeks is te mijden als de pest vanwege financieel oninteressant. Ik wil de laatste zijn om die stelling te ontkrachten, maar vreemd is dat wie zich in tweede bevindt en er dreigt uit te tuimelen, niets aan het toeval overlaat om die buiteling te vermijden. Sportkring Sint-Niklaas en Tienen trokken tijdens de winterstop de geldbeugel behoorlijk ver open om degradatie te ontlopen en kunnen daardoor ongetwijfeld betere papieren voorleggen dan ploegen zoals Wetteren en Dender die de knip op de portemonnee moeten houden.

Bij tegenstander Tienen vond men tijdens de grote schoonmaak omstreeks de jaarwisseling, nog een spaarpotje op zolder en dat werd aan Radzinski-snelheid gekraakt om koopjes te doen. Amper een paar weken geleden nog, werd de bij lotgenoot Tubeke ontslagen Daniël Ost, ingehaald om de meubelen te redden in de Suikerstad. En zie, het tweeluik uit bij Sportkring Sint-Niklaas en Roeselare (toch niet het gemakkelijkste werk), levert de positieve balans op van 4 op 6. In Beveren zal Tienen vrijdagavond ongetwijfeld proberen zijn derde opeenvolgende verplaatsing, zonder kleerscheuren af te werken, want ondanks die knappe 4 op 6, staat de ploeg nog altijd op de voorlaatste plaats in het klassement. Toch zal het zeker vertrouwen hebben geput uit die confrontaties en op bezoek bij een ploeg die hengelt naar een eindrondeticket, heeft het vooraf niets te verliezen en is alles wat wordt meegenomen, puur winst.

Waasland-Beveren zelf is onder leiding van een onstuitbare Cavens, geleidelijk op kruisnelheid gekomen. Elke wedstrijd waarin Jurgen aan de aftrap verscheen tot nu toe, bevatte een ferme dosis amusementswaarde (uitgezonderd de match in Charleroi). Sinds ook Radzinski deel uitmaakt van deze succesformule, lijken de puzzelstukjes plots beter in mekaar te passen. Tevens het bewijs dat klassespelers weinig behoefte hebben aan een aanpassingsperiode en er meteen staan alsof ze nooit zijn weg geweest. Een mens zou al schrik krijgen dat Jurgen of Tomasz iets overkomt, of dat de trainers van de tegenpartij in hun trukendoos iets hebben ontdekt om het koningskoppel aan banden te leggen. Het is de realiteit, maar anderzijds mag WB niet louter afhankelijk worden van dit bij de tegenstrever zo gevreesde duo. Toen Waasland-Beveren de competitie opende met 15 op 15, was er geen sprake van Cavens en Radzinski en werden ook vlot punten gesprokkeld wat er op wijst dat WB meer is dan enkel de alom geprezen tandem. De manier waarop was soms iets minder fraai, maar in voetbal duurt het resultaatliedje meestal een stuk langer dan de spektakelsong.

Omdat WB-Tienen vrijdagavond om 20.30 uur wordt afgetrapt, kan het extra druk leggen bij Oostende en Eupen, maar dan moet het uiteraard zelf eerst het goede voorbeeld geven. Op een mistige zondagnamiddag in Tienen, deelden beide ploegen in de heenronde de punten na goals van Didier en Matusiwa. Door zijn rode kaart zondag in Roeselare, zal het Tiense winterkoopje Papassarantis, vrijdag niet van de partij zijn. Maar wees gerust, Tienen heeft nog wel enkele ijzers in het vuur liggen die het ons benauwd warm gevoel kunnen geven.

Patrick Van Wesemael.