Gelukkig is Cavens maar een mens.
Voor aanvang van de wedstrijd werd op indrukwekkende wijze stil gestaan bij het dramatisch busongeluk eerder deze week en ook in de 28ste minuut werd zoals door de Supportersvereniging van Lommel gevraagd, gedurende één minuut luid applaus gegeven. Bravo supporters en overigens ook een dikke proficiat voor de minutenlange vocale steun voor de ploeg tijdens de tweede helft (Dirk Geeraerd heeft het zeker gehoord).

Met een qua opbouw schitterende aanval, werd een tandeloos KVK Tienen vrijdagavond op het kwartier een eerste keer uitgeteld. Waasland-Beveren moest niet eens zo diep gaan om een machteloze Suikerploeg met zware cijfers terug naar Vlaams-Brabant te sturen.
Tienen was niet naar de Freethiel afgezakt om er zijn medewerking te verlenen aan een genietbaar potje voetbal. Schade beperken door ergerlijk tijdrekken, doelman Van Der Jeugt bezit ongetwijfeld een getuigschrift met vermelding van “grote onderscheiding”.
Zelfs nadat WB op 1-0 voorsprong was gekomen, zag hij nog altijd de onzin van zijn onsportiviteit niet in. De opener van Waasland-Beveren was er eentje om in te lijsten. Cavens gooide intelligent in naar boezemvriend Radzinski die met een prachtige loopactie Seoudi bediende en die weet dezer dagen wel raad met goed aangespeelde ballen, want Micka schoot fantastisch knap binnen. Stil vallen deed het niet, maar de laatste bal miste te vaak zijn bestemming en dat viel het meest op bij de anders zo secure Jurgen Cavens.
Alhoewel Tienen totaal ongevaarlijk was, kwam de 2-0 op slag van rust toch als een hele opluchting en dat Kristof Snelders het doelpunt achter zijn naam kreeg, zal Snellie die al weken op zoek is naar de goeie vorm, ontzettend veel deugd hebben gedaan. Paulussen met de hoekschop, goed doorkoppen van Jo Van Damme en Snelders met de afwerking.

De tweede helft was een kopie van de wedstrijden tegen Wezet en Dender toen WB aan de rust al de wedstrijd op zak had gestoken, maar in het tweede bedrijf verzuimde de supporters verder te vermaken. Ook vrijdagavond viel er na rust weinig te beleven omdat er te veel afval zat in het spel van de thuisploeg. In het slot van de match bewees coach Dirk Geeraerd het nut van een gemotiveerde bank. Invallers Jonathan Rowell en Augusto Da Silva, pakten elk uit met een geweldige persoonlijke inspanning die in een mum van tijd de score verdubbelde. De 4-0 eindstand was misschien iets overdreven, maar anderzijds maakte een nochtans aan de winterstop stevig versterkt Tienen, een veel mindere indruk dan een beter voetballend Dender de week voordien. En als WB nu ook al wedstrijden gaat winnen waarin Cavens een mindere dag heeft, zijn we écht op de goeie weg. Ben ik blij dat Seoudi aan de winterstop is gebleven ! Voetballend mag Micka gerust zijn voet zetten naast die van Jurgen en Tomasz.
En wat staat Laurens Paulussen sterk te voetballen. Dit is voor hem zeker het jaar van de doorbraak. Wanneer Doumbia straks op hetzelfde niveau gaat uitvoetballen als waarop hij zelfzeker verdedigt, hebben we er een heel goeie bij. Kortom, het verhaal wordt met de week rooskleuriger, maar op de persconferentie na de wedstrijd, waarschuwde Geeraerd al voor overmoed en onderschatting zondag in Wetteren.