StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren wint derby tegen Bosdam Beveren.
Zaterdagavond heeft Margino De Kerf met YB Beveren een eerste ferme opsteker laten noteren. In de derby tegen Bosdam Beveren werd het een nipte 1-2 overwinning, maar het is er eentje dat deugd zal doen. SKB 1935 heeft enkele turbulente weken achter de rug en dan is een uitzege in een derby een geschenk uit de hemel om de rust te laten terugkeren.
Alvast proficiat voor Margino met deze eerste overwinning als coach van het fanion van YB Beveren.

In vierde klasse B is Mariekerke er in geslaagd de motor van leider Berchem even te laten sputteren. Goeie zaak voor Mariekerke dat wel voorlaatste blijft, maar 1 of 2 overwinningen kunnen de wereld van de Klein-Brabanders er heel anders doen uitzien.
Voor de mannen van Bart Selleslags is dit puntenverlies geen drama. Omdat ook de concurrentie punten morste, blijft de kloof zowat een straatlengte (10 punten).
Met nog 6 wedstrijden te gaan mag dat geruststellend worden genoemd, maar om de concentratie niet te laten verslappen, zal trainer Selleslags dit wel afdoen met het cliché dat de prijzen pas aan de meet worden verdeeld. Overigens, iets boven Mariekerke spartelt het St.-Gillis-Waas van Carl De Wilde om opnieuw een jaartje te overleven in bevordering. En ook opmerkelijk : Mariekerke laat voor de tweede keer de onaangetaste leider struikelen, want in Klein-Brabant werd het 0-0 en da’s best knap van de ploeg uit Groot-Bornem.

In derde klasse B zorgden Bornem en Hamme voor een leuke doelpuntenkermis. OP Breeven hielden beide ploegen met 3-3 mekaar keurig in evenwicht. Bornem is stilaan wel zijn keurige positie in de rangschikking uit handen aan het geven. Het staat nu (en da’s natuurlijk nog altijd razend knap) op een vijfde plaats, maar is ondertussen wel gepasseerd door de buren uit Boom.

In tweede klasse blijft het zowel bovenaan als in de kelder, bijzonder spannend.
Charleroi heeft zich losgerukt, maar Eupen, Oostende en Waasland-Beveren staan op een zakdoek van mekaar. Eupen kan in principe op beide oren slapen, want het heeft al een periodetitel op zak, maar Oostende en WB zullen het niet zo prettig vinden dat Boussu Dour goed blijft meegaan in het klassement voor de derde periodetitel.
En wat blijft Czernia het uitstekend doen met SK Sint-Niklaas! Na alle miserie die hij heeft meegemaakt met Olympic, is er niemand die we het meer gunnen dan Alex.

PVW.