StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ZONDAG START VAN BEPALEND DRIELUIK VOOR WB.

Ze kondigen zich bij de supporters meestal aan als wedstrijden waarin het wel los zal lopen, maar voor de spelers zijn het vaak aartsmoeilijke opdrachten. Voetballen tegen de rode lantaarn, het is soms veelbelovender dan de realiteit achteraf op het scorebord weergeeft.
Nu ben ik niet al op voorhand excuses aan het zoeken in geval het zondag in het Marcel De Kerpelstadion slecht of onvoldoende goed afloopt, maar alert en optimaal geconcentreerd zijn, zal zondag in belangrijke mate het resultaat bepalen. Dirk Geeraerd sprak vrijdagavond tijdens de persbabbel na WB-Tienen al klare taal. “Wie er in de loop van komende week met zijn gedachten niet bij is, vliegt er onherroepelijk uit”, klonk hij zelfverzekerd.

Bij de supporters wordt nu reeds reikhalzend uitgekeken naar de matchen op de Freethiel tegen Lommel op woensdag 11 april en Oostende op zaterdag 14 april, maar deze matchen behouden pas hun veelbelovend karakter, op voorwaarde dat er respectievelijk in Wetteren, Tubeke en Roeselare, goeie resultaten uit de bus komen. In de komende 3 uitwedstrijden krijgt WB dus volop gelegenheid om positie te kiezen met de bedoeling kansrijk te zijn in de sprint richting eindronde en nu Boussu Dour zich als vreemde eend in de ticketbijt heeft gemeld, is dat allerminst een overbodige luxe.

Standaard Wetteren draagt met voorsprong de rode lantaarn, maar hun gescoorde en geïncasseerde goals, hebben best iets nuttigs te vertellen aan de trainer van de tegenpartij. Met 45 geïncasseerde doelpunten, doet Wetteren het niet eens zo slecht. De ex-Lokerendoelman Griffin De Vroe is klein van gestalte, maar hij trekt bijzonder goed zijn streng. Aan een opendeurdag zondag moeten we ons dus niet verwachten. Frappant daarentegen is het schamel aantal gemaakte doelpunten. Amper 12 en dat is zeer ongewoon, al meen ik te weten dat hun topschutter van vorig seizoen Jan De Langhe, langdurig buiten strijd was. Trouwens, Jan ruilt Wetteren aan het einde van dit seizoen voor de ambitieuze derdeklasser Oudenaarde. En wie in 27 gespeelde wedstrijden slechts tweemaal kon juichen, zit dit seizoen in de verkeerde reeks. Wetteren zal ongetwijfeld de degradatie naar derde gebruiken om te herbronnen en orde op zake te stellen, want het vertrek vorig seizoen van duivel-doe-al Wim De Corte naar ’t Kiel, heeft op organisatorisch vlak zeker een krater geslagen.

Wie echter openlijk eindrondeplannen koestert zoals in het geval van Waasland-Beveren, moet resoluut en vanuit een degelijke organisatie vertrekkende, naar Wetteren gaan om de thuisploeg meteen naar de keel te grijpen. Niet speculeren op, maar vanaf het begin de ontegensprekelijke sportieve meerwaarde, proberen uit te buiten. Een vijfde opeenvolgende overwinning zou mooi zijn en de prestatie van onze schitterende seizoensaanhef, evenaren.

De scherpte waarmee Rowell en Da Silva vrijdagavond hun invalsbeurt onderstreepten, laat het beste verhopen voor de komende weken en dat zal nodig zijn. Want hoe aansprekend de resultaten de afgelopen 4 wedstrijden ook waren, de 3-0 en 4-0 tegen Tienen in het slot van de wedstrijd, kunnen onmogelijk verbloemen dat de tweede helft wederom van een minder niveau was dan de eerste. Maar laten we het vergrootglas opbergen en het van de positieve kant bekijken : in onze 4 laatste wedstrijden vonden Cavens en co 11 keer de weg naar de vijandige netten, terwijl Clepkens in 360 minuten amper één keer moest vissen.

Patrick Van Wesemael.