StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Barry Boubacar Copa pakt prijs met Lokeren.
Als ex-spelers van KSK Beveren een opmerkelijke prestatie leveren of een belangrijke prijs in de wacht slepen, maken we daar op onze website graag melding van.
Begin dit jaar liep Copa met Ivoorkust nog net de hoofdprijs mis op de Africa Cup en dat was al een klein wondertje, want de goalie van Lokeren werd op het hele tornooi niet één keer gepasseerd, zelfs niet in de verlengingen van de finale. De strafschoppen waren er echter te veel aan.

Maar Copa heeft nu zijn revanche beet. In de finale van de Beker van België versloeg Lokeren zaterdagavond Kortrijk na een zeer bizarre finale waarin de Waaslanders gedurende 70 minuten met een mannetje minder verder moesten. Barry Copa speelde een uitstekende wedstrijd en had een ruim aandeel in de bekerzege van Lokeren.
Sneu misschien voor de tweede doelman van Lokeren Lazic, want die verving Copa tijdens de Africa Cup en deed dat ver van slecht. Hij loodste Lokeren in een dubbele confrontatie voorbij de altijd extra geladen wedstrijden tegen Gent.
Overigens, Peter Maes, Erwin Lemmens en Willy Reynders hebben allemaal een KSK Beverenverleden.

Proficiat aan Lokeren met deze mooie prijs en vanaf nu kunnen de Lokerse supporters eindelijk meepraten met de Beverse over wat “een bekergevoel” precies betekent.
Het bereiken van die finale was voor veel Lokerse supporters (terecht) al een hoogtepunt.
Misschien beseffen deze mensen nu ten volle welk een onverbeterlijke prijzenkast KSK Beveren destijds bijeen heeft gevoetbald, want 5 finales waarvan 2 gewonnen, 2 landstitels en de halve finale Europabeker tegen Barcelona nadat in de kwartfinales was afgerekend met Inter Milaan, het blijft een uniek palmares voor een provincieclub.

PVW.