StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg CLEPPIE EN SNELLIE ZETTEN DEUR NAAR EINDRONDE VER OPEN.

Draak van een eerste, bevredigende tweede helft.
Dirk Geeraerd had meteen na de gemakkelijk gewonnen wedstrijd tegen Tienen nochtans gewaarschuwd voor een gebrek aan concentratie of onderschatting van Wetteren, maar daar bleef zondagnamiddag weinig van over. Geeraerd moest in laatste instantie zijn elftal vertimmeren, want Doumbia (waarschijnlijk geblesseerd, want aanwezig op de tribune) speelde niet waardoor Van Damme een rij naar achter verhuisde en Da Silva vanaf het begin een stek op het middenveld kreeg. Masureel, Onana en Kielo-Lezi mochten lekker zonnen op de bank, Rowell zat een schorsingsdag uit.

Het is een raadsel wat de spelers van Waasland-Beveren in de eerste helft bezielde, maar hetgeen waarvan de supporters hadden gehoopt dat hun ploeg het zou doen, werd door de kranige nummer laatst uit de rangschikking gedaan. Tomeloze inzet, vlotte balcirculatie en bij momenten gevaarlijk op doel schieten. Voor alle duidelijkheid, dit is niet de beschrijving van hoe onze jongens voetbalden, maar wel tegenstander Wetteren. Gelukkig had Michaël Clepkens geen hinder van het stralend zonnetje, want anders zou de ruststand er wel eens heel ongeloofwaardig hebben uitgezien. Tot tweemaal toe moest Clepkens de meubelen redden voor zijn ploegmaats. En waar ik hier de voorbije weken veelvuldig het wierookvat heb boven gehaald voor het gekende koningskoppel, gebiedt de eerlijkheid nu te vermelden dat zowel Jurgen als Tomasz, net zoals hun medemaats, totaal niet in de wedstrijd zaten en met de ervaring die zij hebben, had ik persoonlijk gehoopt dat één van hen of beiden, in die moeilijke omstandigheden zouden opstaan om de boel op sleeptouw te nemen.

Het moet gestoven hebben aan de rust in de kleedkamer van WB, want onze jongens toonden vanaf de eerste minuut na de herneming, en onherkenbaar gelaat in vergelijking met de eerste helft. Ditmaal werd de tegenstander wel onmiddellijk naar de keel gegrepen en dat leverde een handvol goeie kansen op. Radzinski trapte rakelings over, Da Silva schoot prachtig in één tijd tegen de paal en een na rust herboren Seoudi was kort bij de openingstreffer. Die eer viel op het uur Kristof Snelders te beurt en het was er eentje om in te lijsten. Radzinski met een mooie actie, afgemeten terugleggen naar Snellie en Kristof knalde in de vlucht binnen. Zijn goaltje vorige week heeft hem duidelijk vertrouwen gegeven en dat laat het beste verhopen voor wat ons te wachten staat de komende maanden. Deze opsomming van kansen was niet altijd het gevolg van academisch verzorgd voetbal, maar wellicht het resultaat van de ontegensprekelijke meerwaarde aan kwaliteit die ten gevolge van een uitgeblust geraakt Wetteren, plots wel aan de oppervlakte kwam. Toch zat er nog behoorlijk wat venijn in de staart. De blessuretijd was ingegaan, toen Clepkens met een wereldsave de gelijkmaker verhinderde en in de tegenaanval werd Cavens overduidelijk foutief gestuit, maar de terechte strafschop kwam er niet en leverde Jurgen zelfs een geel karton op voor een schwalbe. Waasland-Beveren behaalde een bijzonder moeizame overwinning, maar door de thuisnederlaag van Boussu Doour tegen Brussels, wenkt de eindronde vanaf nu verblindend. In Tubeke zal er weliswaar uit een heel ander vatje getapt moeten worden, want de eerste helft was dramatisch slecht en leverde daarenboven ook een aantal onnodige gele kaarten op. Nu is in deze fase winnen belangrijker dan de manier waarop (Charleroi liet in Wetteren zelfs 2 kostbare punten liggen), maar met het oog op de bijna niet meer mis te lopen eindronde, heeft Dirk Geeraerd nog wel wat werk aan de winkel.

Patrick Van Wesemael.