StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Pieter Vervaet volgend seizoen bij Bornem.
Het is vorige week in een aantal media verschenen, maar mij ontgaan. Belofte Pieter Vervaet die door WB aan vierdeklasser St.-Gillis-Waas werd uitgeleend, gaat het volgend seizoen een reeks hoger proberen. Pieter heeft een overeenkomst getekend bij KSV Bornem. Of Bornem Pieter naar Breeven haalt omdat hij in St.-Gillis-Waas overtuigde of omdat Vervaet in voetbalmiddens nog steeds wordt afgeschilderd als een belofte, is mij niet bekend. Of Vervaet opnieuw wordt uitgeleend of definitief van de hand werd gedaan, is mij onduidelijk.

* Hoe deden ex-KSKB’ers het dit weekend ?
Natuurlijk is dit de meest onvolledige rubriek die er bestaat, maar zodra wat echo’s doordringen over mensen met een SK Beverenverleden, publiceren we die graag.
Gewoonlijk begin ik onderaan de ladder, maar per uitzondering doe ik het omgekeerd.
Yaya Touré was persoonlijk aan het feest met een goal tegen Stoke City, maar de ploeg kon die vreugde niet delen, want het bleef bij een 1-1 puntendeling en daarmee kan Manchester City absoluut geen vrede nemen in het titeldebat met de buren van United.

In tweede klasse valt bovenaan alles stilaan in een definitieve plooi. Charleroi lijk niet meer te stuiten, terwijl Eupen, Oostende en WB zich waarschijnlijk voorgoed hebben ontdaan van Lommel. Bij Oostende was Dissa met 2 goals trefzeker.
Omdat Boussu Dour dat het voortreffelijk deed in de tussenstand van de derde periodetitel een kostbare steek liet vallen tegen Brussels, kan Waasland-Beveren de eindronde alleen nog mislopen als het een inzinking van formaat zou overkomen. Onderaan is de behoudsstrijd ongemeen spannend. Czernia en Sportkring konden goede zaken doen, maar het Dender van Borkelmans dacht er anders over. Wb mag zich zaterdag in Tubeke aan een lastig avondje verwachten, want de mannen van Brogno kunnen de punten goed gebruiken.

In derde klasse B kon Bornem niet overtuigen op bezoek bij Patro-Maasmechelen. Het werd 2-2 en de Klein-Brabanders doen er goed aan nog eens een driepunter op te tekenen, want anders dreigt hun uitstekend klassement gedurende bijna de hele competitie, op het laatst helemaal te verkleuren. Dessel Sport stuntte door de topper tegen Bocholt met 1-3 te winnen. Hiermee komt Dessel op gelijke hoogte van de Limburgers. Bij Dessel is het gewezen Beverse trekpaard Dirk Thoelen een plaatsje in de hiërarchie opgeschoven. De sympathieke Thoelen is nu als hoofdtrainer aangesteld en wie weet mag Dirk straks al meteen aan de Champagne.

In vierde klasse B kende Berchem een slechte dag. Het verloor in Dilbeek, maar in principe is er met 7 punten bonus, nog geen man over boord. Op de laatste speeldag moet Bart Selleslags met zijn jongens naar de druivenstreek in Overijse en het is te hopen dat die match van geen belang meer is.

In vierde provinciale F Oost-Vlaanderen kwam YB Beveren niet in actie.
En wie op de loer lag voor het resultaat van de beloften van Waasland-Beveren, doe geen verdere moeite. De inhaalwedstrijd tegen Wetteren kreeg geen nieuwe plaats op de kalender.

PVW.