StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal INTERESSANTE MATCH.

Het drieluik uit voor Waasland-Beveren is zondag in Wetteren, als we het puur resultaatgericht bekijken, goed gestart. Punten op verplaatsing geven vaak de doorslag in de eindafrekening, want een uitzege pakken is, zelfs tegen de rode lantaarn, geen evidentie.
Qua beleving was de match in Wetteren er eentje om snel te vergeten, maar achteraf gezien van goudwaarde omdat Boussu Dour tegen Brussels compleet de mist inging en hiermee zijn kansen op deelname aan de eindronde, zwaar hypothekeerde.
Uiteraard is er nog geen wiskundige zekerheid voor Waasland-Beveren over het spelen van de nacompetitie, maar het ziet er sinds zondag wel bijzonder gunstig uit.

Wat een bizar seizoen van Waasland-Beveren tot nu toe. Na een formidabele start met 15 op 15, volgde een terugval en sneller dan in welke club ook, stak het gemopper de kop op.
Hiervoor een verklaring zoeken is zinloos, want supporters willen altijd méér, maar in dit geval viel daar misschien wel iets voor te zeggen. Het eerste levensjaar van WB was immers fantastisch en als men dat als referentie neemt, kon het uiteraard in deze jaargang en gezien het onvoorspelbaar karakter van het voetbal, alleen maar minder gaan.
Daarom de cijfers van vorig seizoen uit de pc getoverd en wat blijkt : in vergelijking met dat eerste fantastisch seizoen van Waasland-Beveren waarvan werd aangenomen dat beter doen onmogelijk was, zit het er dik in dat een aantal cijfertjes in de loop van het seizoen zelfs worden opgesmukt. Met nog 6 wedstrijden te gaan, boekte WB nu al 17 overwinningen en dat zijn er 2 meer dan vorig seizoen toen de teller op 15 bleef steken. Voorlopig keek WB 7 keer tegen een verliespartij aan, vorig seizoen waren dat er 8. Hier is alles dus nog mogelijk.
Vorig seizoen strandde onze doelpuntenproductie op 51, momenteel zitten we aan 47.
De defensie werd afgelopen jaar alom geprezen met als betrouwbare sluitpost Clepkens.
Die incasseerde tot nu toe 29 goals, in de vorige editie waren dat er 35. Als Clepkens en co verder doen zoals ze de laatste weken bezig zijn (de nul gehouden tegen Wezet, Antwerp, Tienen en Wetteren), hangt ook hier een verbetering in de lucht.
En last but not least : alles draait rond punten. Vorig seizoen werden er 56 getotaliseerd, momenteel zijn dat er 55. Een draw in Tubeke volstaat voor een evenaring, met winst worden die cijfers overtroffen.
Ik maak deze lange inleiding naar de wedstrijd van Tubeke toe om aan te tonen dat deze cijfers misschien wel een lichte hoerastemming rechtvaardigen, maar blijkbaar wendt succes snel, want daarvan heb ik tot nu toe weinig gemerkt op en rond de Freethiel.
Overigens, OHL speelde vorig seizoen los kampioen met 73 punten, maar als Waasland-Beveren zijn 6 resterende matchen nog zou winnen (kans is bijzonder klein natuurlijk) , komt het op hetzelfde aantal punten. Wishful thinking waarschijnlijk, maar het bevestigt mijn stelling dat het opnieuw een bizar seizoen belooft te worden.

O ja, Tubeke heet de volgende tegenstander. Net als vorig seizoen verwacht ik een bijzonder moeilijke avond, maar toen schoot Harrie Gommans uit zijn sloffen met een onvervalste hattrick. Uit zijn laatste 2 wedstrijden (verplaatsingen), pakte Tubeke 4 op 6 en dat is niet mis voor een ploeg die moet knokken tegen de degradatie. De trainerswissel Brogno/Ost blijkt vruchten af te werpen, maar het is razend spannend onderaan en als we onszelf en waarom ook Czernia niet een dienst kunnen bewijzen, moet WB de intentie hebben om voor de volle pot naar Waals-Brabant te gaan. Met Tubeke staat WB tegenover een voetballende tegenstander en dat zou geen nadeel mogen zijn.

De eindronde betwisten is nog geen vaststaand feit voor Waasland-Beveren, maar sinds zondag is de lucht boven de Freethiel wel fel opgeklaard. Dat we het op Wetteren knap lastig hadden is vervelend wanneer men aanwezig is op de wedstrijd, maar kan leerzaam zijn op voorwaarde dat er lessen worden getrokken. Haalt WB een nieuwe krachttoer uit door 6 opeenvolgende overwinningen bijeen te voetballen ? Geen 5 zonder 6 en in het spoor van Oostende !

Patrick Van Wesemael.