StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jan en Spencer mogen andere oorden opzoeken.
Begin deze week raakte bekend dat Kristof Lardenoit door de clubleiding van Waasland-Beveren werd gesolliciteerd om samen naar een verlengd verblijf op de Freethiel op zoek te gaan middels een nieuwe overeenkomst. Leuk nieuws voor ons KSK Beverenmonument Lardenoit die, op een bescheiden intermezzo bij St.-Truiden na, enkel op de Freethiel voetbal op het hoogste niveau speelde.

Maar op datzelfde moment werd door de clubleiding besloten om voor volgend seizoen niet langer door te gaan met Jan Masureel en Spencer Verbiest. Uit respect voor beide jongens hield ik er aan dit nieuws zolang als mogelijk stil te houden, maar nu ik vandaag op tweedeklasse.be de betreffende info lees, wil ik graag even stil staan bij het nakend vertrek van beide sympathieke gasten.

Vooreerst ben ik er van overtuigd dat zowel Jan als Spencer niet moeten vrezen een nieuwe werkgever te vinden. Het zijn typische clubspelers voor wie in veel clubs met plezier een plaatsje vrij wordt gemaakt. Mannen die, rekening houdende met hun positie in de defensie, elk op hun eigen manier in staat zijn zelfs een offensieve bijdrage te leveren. Spencer weet wel raad met een vrijschop en krijgt van de trainer af en toe groen licht om zijn waarde bij hoekschoppen in de vijandige zestien, te bewijzen. Bij Masureel komt de laatste pass niet altijd aan, maar wanneer dat wel gebeurt wordt het als “vanzelfsprekend” ervaren. Een man van vele oorlogen die Masureel en iemand op wie men als coach onvoorwaardelijk kan rekenen. Geen grootpraters die perfect kunnen inschatten wat de trainer van hun mag verwachten en nooit proberen dingen te doen die ze beter aan hun ploegmakkers overlaten.
Vervelend voor Spencer Verbiest is dat hij momenteel revalideert en dat is nooit een voordeel bij het vinden van een nieuwe club. Misschien opnieuw aankloppen op de Bosuil, want daar weten de supporters ongetwijfeld de kwaliteiten van Spencer naar waarde te schatten. Het stopzetten van de samenwerking zal ook voor Jan Masureel een grote ontgoocheling hebben opgeleverd, maar de bijna dagelijkse trips tussen het Waasland en het Brugse, zullen af en toe bij Jan toch wel voor flanellen benen hebben gezorgd. Nu ja Jan, wees gerust, als supporters hebben we daarvan weinig gemerkt.
En net als in het geval van Jo Van Damme, twijfel ik er geen ogenblik aan dat indien Geeraerd straks een beroep moet doen op beide spelers in de eindronde (mag ik een beetje stout zijn door te stellen dat die ons niet meer zou mogen ontsnappen), hij op 2 uiterst gemotiveerde verdedigers zal kunnen rekenen. Ik hou er dan ook aan Jan en Spencer ontzettend te bedanken voor hun bijdrage aan de fantastische opstart van Waasland-Beveren en hun eindeloze inzet dit en vorig seizoen.

* Eupen en Boussu Dour maken er een spektakelmatch van.
Vrijdagavond stond er aan de Eupense Kehrweg een interessante partij op het programma.
Eupen en Boussu Dour waren de hoofdrolspelers en de toeschouwers kwamen als grote winnaars uit de bus. Er vielen 5 goals met daarenboven een wisselend scoreverloop en spanning tot de laatste minuut.
Eerst nam Eupen een 2-0 voorsprong, maar Boussu vocht terug tot 2-2. In de slotminuut trok Eupen het laken alsnog naar zich toe. Resultaat waar men op de Freethiel best tevreden mee kan zijn. Boussu Dour is definitief uitgeteld voor de derde periodetitel en Lommel moet hopen op een verschrikkelijke inzinking van WB om nog kansrijk te blijven voor de vierde plaats. Indien Waasland-Beveren nog in aanmerking wil komen voor de derde of eventueel tweede plaats in de rangschikking, was een gelijkspel vrijdagavond misschien iets beter geweest. Feit is dat de ploegen bovenaan behoorlijk veel punten pakken waarbij ik er nogmaals aan herinner dat OHL vorig seizoen met 73 punten kampioen werd en ook een goed handvol punten voorsprong telde op Lommel.

* Boka is nog steeds op post bij Stuttgart.
Van een spektakelmatch gesproken. Zou het kunnen dat er vrijdagavond iets speciaals in de lucht hing, want wat Dortmund en Stuttgart op de groene rechthoek brachten, mag tot het betere Bundesligawerk worden gerekend. Leider Dortmund liep tegen het Stuttgart van Boka dat de punten nog zeer goed kan gebruiken, tot 2-0 uit. Vervolgens begon Stuttgart aan een onwaarschijnlijke inhaalrace die stopte bij 2-3 toen er maar 9 minuten meer waren te voetballen. Dortmund realiseerde zich dat Bayern vandaag een gouden zaak zou doen bij die tussenstand en boog de 2-3 om tot 4-3. In blessuretijd werd het nog 4-4. Boka speelde voor Stuttgart een degelijke partij.

PVW.