StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg NIEUWE UITSCHUIVER IN TUBEKE.

Teller blijft wederom bij 5 steken.
Niet dat het allemaal nog zoveel uitmaakt met het oog op het halen van de eindronde, maar zaterdagavond heeft Waasland-Beveren de meegereisde supporters naar Waals-Brabant, behoorlijk in de steek gelaten. Hiermee moet het de concurrenten voor een eventueel derde en zelfs tweede plaats, laten gaan omdat Charleroi, Eupen en Oostende wel deden wat van hun werd verwacht, winnen.

Heel even zag het er naar uit dat WB iets had opgestoken van zijn rampzalige eerste helft in Wetteren. Het controleerde de eerste minuten van het spel op bezoek bij Tubeke dat de punten in de strijd om het behoud, bijzonder goed kan gebruiken en een paar weken geleden Ost de laan uitstuurde en Dante Brogno binnenhaalde om dit doel te realiseren. Het duurde zaterdag niet lang alvorens de thuisploeg het commando overnam van de Waaslanders. Aanvankelijk echter zonder veel dreiging, maar net voor het enige doelpunt uit de partij zou vallen, moest Clepkens al eens een beroep doen op al zijn kunne om een achterstand van zijn ploeg te voorkomen. Maar kort voor rust moest Michaël zich toch gewonnen geven toen een afgeweken vrijschop van Ladrière in doel verdween. Ruststand 1-0.

Waasland-Beveren speelde een betere tweede helft, maar gezien het niveau van de eerste, was dat niet eens zo’n kunst. Rowell, Onana en Masureel maakten hun opwachting en de mannen van Dirk Geeraerd hadden bijna voortdurend balbezit, maar dat leverde helaas veel te weinig uitgespeelde kansen op. Met de slotfase in zicht mocht Jurgen Cavens vanop de strafschopstip naar de gelijkmaker op zoek, maar tekenend voor de mindere vorm van Cavens nu al enkele weken na mekaar en het slechte spel van WB, werd ook die uitgelezen mogelijkheid verknald. Onana was met een prima schot nog eens dichtbij de 1-1, maar al bij al bracht Waasland-Beveren zaterdagavond veel te weinig voor een ploeg die naar de eindronde wil.
Op de Freethiel hebben we absoluut geen klagen over het spektakelgehalte van de thuiswedstrijden, maar buitenshuis moet de ploeg van Geeraerd nog een stuk dominanter proberen te spelen en de volgende stap is die dominantie om te zetten in kansen en goals.
We kunnen er niet omheen dat de concurrentie MOMENTEEL een tikkeltje scherper staat. Te vroeg ??? Het zou wel jammer zijn indien de leuke affiches tegen Lommel en Oostende waar de supporters naar uitkeken, hun spankracht zouden verliezen tegen de tijd dat de betreffende wedstrijden er aankomen. Anderzijds meen ik dat een plaatsje in de eindronde ons nog moeilijk kan ontsnappen en dat is toch sinds de verliespartijen in Charleroi en Eupen van een paar maand geleden, de voornaamste betrachting. Hopelijk maakt het verhaal van Dirk Geeraerd bij de volgende wedstrijd in Roeselare, meer indruk dan dat van de match gisteren in Tubeke, want dat terrein ligt Waasland-Beveren duidelijk niet.

Patrick Van Wesemael.