StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dirk Geeraerd heeft zondag ongetwijfeld meer genoten dan zaterdagavond.
Het is een publiek geheim dat onze trainer een groot wielerliefhebber is en daarenboven in Oudenaarde woont. Of Dirk geregeld de tweewieler neemt om een ritje te maken betwijfel ik vanwege tijdsgebrek, maar hij heeft zondag vast met volle teugen (en misschien ook pinten) genoten van de Ronde van Vlaanderen. Ik denk dat de spelers deze week zullen zweten op training, want het contrast tussen wat zijn jongens zaterdagavond in Tubeke brachten en de demonstratie van het harde labeur van de renners op zondag, heeft bij Dirk zeker kwaad bloed gezet.

* Sam De Munter komt bijna weer thuis.
Hij zal altijd een stukje gelinkt blijven met KSK Beveren waar hij een groot deel van zijn opleiding genoot en er kapitein Kristof Lardenoit aan een fantastische vrouw hielp.
Sam De Munter wiens zus Lisa in augustus zal bevallen waardoor het mooie leventje van Kristof Lardenoit definitief tot het verleden behoort, ruilt na dit seizoen Oostende voor Eendracht Aalst. Als men als bankzitter aan het seizoen begint en het loopt en blijft lekker lopen, dan zou José De Cauwer zeggen “is er een probleem”. Die nare ervaring overkwam Sam De Munter. Hij zat veel vaker op de bank dan hem lief is en dat deed de inwoner van Oosterzele besluiten om zijn geluk volgend seizoen dichterbij huis te zoeken. Met Eendracht Aalst heeft Sam alvast een toffe club op de kop getikt en zo loopt hij waarschijnlijk Boskamp nog eens tegen het lijf.

* YB SK Beveren moet onderspit delven.
Onder voorbehoud : YB SK Beveren verloor afgelopen weekend met 1-0 bij VK Hamme.
Uit de heenronde herinner ik mij dat René Cool toen T1 was bij VK Hamme en ik neem aan dat hij die functie nog steeds bekleedt. En bij het lezen van de naam René Cool, flitsen plots heel wat fantastische herinneringen aan KSK Beveren door mijn hoofd. René heeft heel wat jonge keepers de weg naar boven laten bewandelen, maar een grote mond opzetten was niet aan hem besteed. René bleef altijd op de vlakte, maar zodra het onderwerp van gesprek naar “keeperstraining” veranderde, kwam René echt los. Ik herinner mij in 2000 een bijeenkomst van oud-spelers in Bornem waar 200 aanwezigen waren, maar toen omstreeks 05 uur in de morgen de deuren werden gesloten, zaten Peter Maes, Filip De Wilde, Erwin Lemmens en René Cool nog vol begeestering over het keepersvak te discussiëren.

In vierde klasse B lijkt Berchem een beetje op het tandvlees te zitten, of het verhaal van de laatste lootjes die het zwaarst wegen. Zondag pakte het een belangrijke 1-0 overwinning tegen St.-Gillis-Waas en daar zullen ze in het zoete Waasland niet blij mee zijn. De Selleslags-boys blijven 7 punten bonus tellen op Overijse, maar St.-Gillis-Waas waar naast trainer Carl De Wilde nog een aantal voormalige jeugdspelers van KSK Beveren rondlopen, deelt nu de laatste plaats met Ghislain. Mariekerke deed een gouden zaak na 1-2 winst bij Duffel.

In derde klasse B is Bornem wel uitgeteld voor de prijzen, maar het blijft zijn sportieve plichten tot het laatst vervullen. Zo ontfutselde het zondag na een spektakelmatch die op 3-3 eindigde, 2 kostbare punten van Hoogstraten en die komt de club voorlopig tekort om mee aan de leiding te staan. Cadeaus in het voetbal, men is er niet te gul mee.

In tweede klasse vechten Czernia en Sportkring Sint-Niklaas als een bezetene voor het behoud en ik heb er wel een goed gevoel bij dat het gaat lukken. Sportkring lijkt op verplaatsing gemakkelijker tot puntenwinst te komen dan in de Meesterstraat. Ik ken een ploeg in de buurt waar zich het omgekeerde verschijnsel voordoet.

PVW.