StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TELEURSTELLING VAN TUBEKE OP SCHIERVELDE DOEN VERGETEN.

Van de top 4 was Waasland-Beveren de enige ploeg die afgelopen weekend punten liet liggen. De consequentie is niet min : het moet nu al flink meezitten om kans te maken op een eventuele derde of tweede plaats. Nu geeft onze huidige vierde plaats zo goed als zeker recht op deelname aan de eindronde, maar ik vrees dat de kassier van Waasland-Beveren niet happy zal zijn wanneer de wedstrijden thuis tegen Lommel en Oostende op respectievelijk 11 en 14 april, tot een formaliteit worden gedegradeerd.

Wat is er toch loos met die uitwedstrijden van Waasland-Beveren ? het resultaat in Antwerp viel met 0-2 natuurlijk dik mee en was ook verdiend, maar de wedstrijd van onze jongens maakte zeker geen kans op een schoonheidsprijs. Op Wetteren kregen we van hetzelfde laken een pak. Niet goed, in de slotseconden zelfs miraculeus ontsnapt aan de gelijkmaker en dan verstomt de kritiek al gauw. Ook in Tubeke liep het kort voor het einde van de eerste helft fout en kon de schade, hoe klein ze ook was, na rust niet meer worden hersteld. Nu draait het in het voetbal meer dan om schouderklopjes krijgen en schoonheidsprijzen in de wacht slepen, het resultaat overstijgt alles en spelen van de eindronde is in dit geval synoniem met resultaat. En als dat eindrondeticket in mei zou leiden naar promotie, dan kan een tweede of derde plaats in de eindstand wat mij betreft gestolen worden, maar veel vertrouwen kunnen spelers volgens mij uit wedstrijden zoals die in Tubeke, niet putten.

Zo dankbaar Cavens en Radzinski de voorbije weken alle lofbetuigingen in ontvangst namen, zo ook mag nu worden gesteld dat beide spelers het lastig hebben. En daar valt best wat voor te zeggen. Jurgen en Tomasz sloten tijdens de winterstop aan bij Waasland-Beveren, maar hadden sinds maanden geen matchritme in de benen. Op karakter en klasse kon dit gemis aanvankelijk worden gecamoufleerd, maar wellicht is de terugval van beide spelers louter fysisch gezien, perfect te verklaren. Ongerustheid is totaal uit den boze in de hoop uiteraard dat Cavens en Radzinski er straks in de verhoopte eindronde, zullen staan.

Roeselare van zijn kant is bezig aan een wat grijs seizoen. Taai om te bekampen als tegenstander, maar niet onoverkomelijk. Als het wint is dat meestal krap, als het verliest vaak met het kleinste verschil. Dat belooft vooraf weinig spectaculairs !
En eigenlijk kan er Roeselare in de rangschikking maar weinig meer overkomen. Het moet al ten prooi vallen aan een geweldige inzinking om nog in degradatiegevaar te belanden. De club waar manager Luc De Vroe goed werk verricht om de schulden uit het verleden weg te werken, zet voorzichtig stappen aan de wederopbouw. Het wordt gegarandeerd een vervelende verplaatsing voor WB, maar misschien is de concentratie bij de spelers precies daardoor vanaf het begin optimaal.

Het verhaal van Dirk Geeraerd bij de wedstrijd op Roeselare, kan alle kanten op. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Roeselare en Geeraerd niet als vrienden uit mekaar zijn gegaan.
De gespannen verhoudingen op het laatst van de met 1-2 gewonnen wedstrijd vorig seizoen, bevestigen mijn overtuiging. “We moesten gaan lopen en langs een zijweggetje onder begeleiding naar de bus”, zijn de opjuttende woorden van Geeraerd waarmee hij zijn spelers voor zaterdagavond wil prikkelen. Overigens, Snelders mocht vorig seizoen tweemaal vanop de stip trappen en het was even zoveel keer prijs. Ondertussen is de pikorde voor het nemen van strafschoppen aangepast. Cavens was op Tubeke kandidaat nr1 met als eerste opvolger Radzinski. Snelders was gezakt in de Hiërarchie omdat hij ook al een keertje faalde, maar wie weet schuift hij na het missen van Cavens weer een trapje naar boven.

Patrick Van Wesemael.