StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jasper Van der Heyden krijgt profcontract bij Lierse.
Het was zomaar een berichtje op de VRT-teletekst van afgelopen woensdag, maar het trok wel mijn aandacht. Jasper, zoontje van Stephan en Ann Van der Heyden, heeft als 16-jarige een profcontractje gekregen bij eersteklasser Lierse. Hij mag binnenkort meetrainen met de A-kern op het Lisp en dat is toch een blijde gebeurtenis voor dit sympathieke gezin.
Jasper heeft op die manier rustig de tijd om zich te ontwikkelen en stapsgewijs het hogere trainingsniveau eigen te maken.

Onze linkerpoot van weleer die via St.-Gillis-Waas op de Freethiel belandde, had op de hem typerend bescheiden wijze wel eens laten verstaan dat Jasper “niet slecht voetbalde”, maar dat hij zo bovengemiddeld begaafd was, zal men nooit uit de mond van Stephan zelf vernemen. Eeuwig relativerend is hij de perfecte vader om zijn zoon uiteraard de knepen van het vak bij te brengen, maar ik wed dat Stephan nog voor het profcontractje was ondertekend, Jasper voldoende zal gewaarschuwd hebben voor de bijbehorende gevaren en voortdurend zal blijven hameren om de beide voeten op de grond te houden, want daar heeft Stephan zelf in zijn mooie carrière nooit problemen mee gehad.

Tof berichtje dus op de VRT-teletekst, maar iets minder leuk was dat als ex-clubs van Stephan, enkel Club Brugge en Roda JC werden genoemd. Geen sprake van KSK Beveren of Rijsel, maar dat is bij deze rechtgezet.

PVW.