StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg PAASBESTE OVERWINNING.

Slordige start, verbluffend slot.
Het drieluik op verplaatsing is sinds gisterenavond achter de rug en met 6 op 9 is de balans behoorlijk positief. Nochtans zag het er in de beginminuten op Roeselare niet al te rooskleurig uit voor Waasland-Beveren, want de bezoekende supporters hadden amper hun plaatsje ingenomen, of de West-Vlamingen mochten al hun eerste feestje bouwen. Bij een vrijschop voor de thuisploeg mochten 2 spelers van Roeselare rustig onder mekaar beslissen wie het vonnis zou voltrekken en het was uiteindelijk Vandenbosch die de klus klaarde. Met de rampzalige wedstrijd van Tubeke de week voordien nog vers in het geheugen, zag het er dus al vroeg allesbehalve goed uit. Maar het antwoord van WB liet gelukkig niet lang op zich wachten. Radzinski slalomde door de defensie van de gastheren en werkte ook nog eens proper af. Met nauwelijks 10 minuten gespeeld en reeds 2 doelpunten, kregen de supporters waar voor hun geld. Vanaf dat moment nam Waasland-Beveren de touwtjes stevig in handen, zonder daarbij aan grote uitgespeelde kansen te komen. En ondanks dit licht veldoverwicht, was het toch opnieuw de thuisploeg die even voorbij het halfuur op voorsprong kwam. Di Lallo schoot hard tegen de onderkant van de lat en tot eenieders verbazing signaleerde de grensrechter aan de scheids dat de bal over de lijn was geweest. OP zijn minst een gecontesteerd doelpunt en WB moest wederom aan de bak. Tot aan de rust bleef de score ongewijzigd 2-1 en dat was niet de weergave van de krachtsverhoudingen tussen de lijnen.

Waasland-Beveren had blijkbaar geleerd van de start die Roeselare in de eerste helft nam, want na 5 minuten in de tweede time, stonden de bordjes weer keurig in evenwicht. De gelijkmaker die door onze peter kristof Snelders werd gescoord, was van een ongeziene schoonheid. Een mooie aanval werd met een gemeten voorzet van Cavens bij Snelders afgeleverd en Kristof pakte met een fantastische volley in de kruising uit. Geweldige goal die Snellie zichtbaar veel deugd deed. WB was los en met een klein kwartier te gaan zette opnieuw Radzinski zijn teen tegen de bal waardoor een geharrewar de 2-3 opleverde. Prachtige comeback van onze jongens die in de slotminuten werd bekroond met een vierde goal gemaakt door Seoudi. Dolle tweede helft dus en een mooie revanche voor WB na de smadelijke 1-0 in Tubeke. Opvallend : in Tubeke was Micka Seoudi er een keertje niet bij en het liep fout. Ondanks de aanwezigheid van mannen als Cavens en Radzinski, lijkt Seoudi de man te zijn die Cavens, Radzinski en Snelders, beter laat voetballen. Prima reclame voor de komende thuiswedstrijden tegen Lommel (aanstaande woensdag 11 april), Oostende (zaterdag 14 april) en Sportkring Sint-Niklaas (vrijdag 20 april).

Er hangt weer spanning in de lucht in tweede klasse nu Charleroi blijkbaar in een lastiger parket zit dan het zelf denkt en Oostende en Eupen dit weekend steekjes lieten vallen. Of het kostbare steken zijn, zal de volgende speeldag uitwijzen, maar het belooft alvast nog een interessant slot in tweede klasse te worden. En ja, Tubeke en nog steeds Boussu Dour, liggen nog altijd op de loer voor die derde periodetitel en dat is de enige dreiging die WB moet vrezen, want sinds zaterdagavond is de vierde plaats definitief de onze en dat mag gerust een heel knappe prestatie worden genoemd.

Patrick Van Wesemael.