StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TWEEDEKLASSER DIE HET MEEST RESPECT VERDIENT.

Zo’n eervolle vermelding, vraagt natuurlijk om wat meer tekst en uitleg.
Ik heb niet eens de moeite genomen om de samenstelling van de Lommelse spelerskern op te vragen, maar wat ik meen te weten is dat de Noord-Limburgers over de jongste ploeg ‘kern’ uit tweede klasse beschikken. Maar daar eindigt dit prachtig verhaal niet. Met die piepjonge spelersgroep, is trainer Filip Haagdoren er in geslaagd tot nu toe zijn ploeg voortdurend in of op het randje van de top 5 te parkeren en dat is bijzonder knap. En nog is het verhaal niet ten einde. Op een verdwaalde Hollander na (Davy Brouwers en het is nog een goeie ook), bestaat de Lommelse spelerskern nagenoeg alleen uit Belgen en dat mag in deze tijd best een rariteit worden genoemd. En een bende jonge gasten die regelmatig wint, amuseert zich. De door KRC Genk uitgeleende belofte Jelle Rykx, verklaarde een paar weken geleden op nr10.be dat hij graag wil meewerken de ambitie van Lommel waar te maken en die bestaat er in om met eigen jonge gasten, versterkt met enkele doelgerichte aankopen, op termijn de stap naar eerste klasse te wagen.
Da’s toch totaal andere praat dan veel van zijn leeftijdsgenoten die na een paar goeie matchen al onmiddellijk met aanbiedingen schermen van grote clubs alsof die in de Aldi bij de promoties van de week terug te vinden zijn.

Er is wel een en ander gebeurd sinds de wedstrijd WB-Lommel van begin februari wegens de onbespeelbare velden, werd uitgesteld en naar woensdag 11 april verplaatst.
In die periode voelde WB met 40 punten echt wel de hete adem van de Noord-Limburgers die er toen 37 hadden, in de nek. Bij Waasland-Beveren kwam ene Tomasz Radzinski de rangen versterken en dat is tot onze grote voldoening niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen zaterdag was Tomasz met 2 goals nog belangrijk in Roeselare. Het beloftevolle Lommel daarentegen incasseerde na nieuwjaar de gevreesde, maar logische terugval. Hierdoor is de kloof op een goeie 2 maanden van 3 tot 12 punten uitgegroeid waardoor Lommel in het beste geval nog met gelijke punten dan WB kan finishen, maar op het vlak van de gewonnen wedstrijden het onderspit moet delven. Ook in het verloop van de derde periodetitel is de ploeg van Filip Haagdoren kansloos waardoor het doel voor de resterende wedstrijden wellicht het behouden van die knappe vijfde plaats is. Maar wat stelt dit soort cijferwerk voor bij het tragisch busongeval in Zwitserland van een paar weken geleden waarbij heel wat Lommelse gezinnen zwaar werden getroffen. Het leven draait gewoon verder, het actualiteitssoepje dampt inmiddels een stuk minder, maar het gemis en verdriet bij de betrokken families blijft voortduren. Ik vond het mijn plicht om hierbij even te blijven stilstaan, want zulke gebeurtenissen degraderen sport tot een futiliteit.

Met 18 op 21, zijn de mannen van Dirk Geeraerd bezig aan een heel mooie serie die wat mij betreft nog wel een paar weken langer mag worden. Na een drieluik op verplaatsing, volgen nu in een tijdsbestek van amper 10 dagen, 3 interessante thuiswedstrijden, te beginnen met Lommel aanstaande woensdagavond 11 april om 20.30 uur. En laat bij de bezoekers uit Lommel de scherpte van voor de winterstop wat weg zijn, het blijft een kwalitatief goed voetballend geheel en die gasten spelen natuurlijk voor een wedstrijdpremie.
Waasland-Beveren zal het woensdag waarschijnlijk moeten stellen zonder Mickael Seoudi, want die kreeg naar verluidt in Roeselare zijn vijfde geel karton. En zoals ik in mijn nabeschouwing van Roeselare reeds opmerkte, Micka is de stille, maar onmisbare kracht aan het worden in de schaduw van het duo Cavens-Radzinski.
Door de onzekere toestand rond de licentie van Sporting Charleroi (volgens mij komt dat allemaal wel in orde), is een waaier aan scenario’s mogelijk, maar die bestuderen levert gegarandeerd een punthoofd op. Niet speculeren en proberen week na week de zonet geroemde serie te verlengen is het enige antwoord hierop en dan mogen ook Tubeke en Boussu Dour er een kruis over maken. Als dat geen Paasbeste afsluiter is !

Patrick Van Wesemael.