Waasland-Beveren kon de positieve lijn van de tweede helft in Roeselare, niet doortrekken in de eerste helft van de semi-topper tegen Lommel. Tot een paar minuten voor de rust liet niets vermoeden dat de score na 90 minuten een forfaitaanblik zou bieden. Gedurende de eerste helft kwam de thuisploeg amper aan grote uitgespeelde kansen en was Lommel minstens de voetballende evenknie. Met het bekende tikkeltje meeval dat WB op slag van rust wél kende, zouden de bezoekers in het eerste bedrijf misschien ook aan een doelpuntje zijn geraakt.
Maar de goal viel dus op slag van rust en aan de voor ons goeie kant, uitgerekend op de eerste hoekschop die WB mocht nemen. Paulussen trapte, maar de Lommelse portier verkeek zich compleet op het glibberig projectiel en lepe Radzinski was goed gevolgd om de 1-0 ruststand op het scorebord te prikken waarmee de mannen van Dirk Geeraerd net iets te veel kregen voor het geboden spel tot dan toe.

Een opsteker voor de ene, een opdoffer voor de andere. Nauwelijks uit de kleedkamer terug, was Lommel nog aan het bekomen van die late tegengoal, of Kristof Snelders kon, eveneens na een klutsbal, de 2-0 aantekenen. Vanaf dat moment ging het razend snel, want nog voor het uur was voorbij getikt, stond de teller al op 4-0. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Laurens Paulussen die een knappe aanval en schitterende inspanning van Radzinski, bekroonde met een geweldige afstandsknal. De 4-0 was tekenend voor de pech die Lommel in deze wedstrijd achtervolgde. Een schot van Jo Van Damme belandde via een Lommelse speler in de netten. De Noord-Limburgers voetbalden na rust een stuk minder mee, maar voor de jonge spelersgroep van Philip Haagdoren, wegen de laatste loodjes echt te zwaar. Onana die Radzinski in het slotkwartier was komen vervangen, werd nog foutief gestuit in de zestien en Hervé nam zijn verantwoordelijkheid op voor het nemen van de penalty. Niet eens zo goed getrapt, maar wel binnen en 5-0. Rekening houdende met nog een aantal goeie kansen in de tweede helft die ik niet heb vermeld, een logische score, maar geen mens die deze eindstand had voorspeld na pakweg 40 minuten voetballen.

Door deze vlotte overwinning, doet WB aan klantenbinding voor de topper van aanstaande zaterdag 14 april tegen Oostende. Met winst wipt Waasland-Beveren voor het eerst sinds lang over de kustploeg naar de derde plaats. Omdat ook Tubeke en Boussu Dour in hun respectievelijke wedstrijden tot een puntendeling kwamen met de tegenstander, zijn hun kansen op het derde eindrondeticket fel geslonken waardoor WB nu bijna wiskundige zekerheid heeft van deelname aan de nacompetitie.

Op de gebruikelijke persconferentie na de wedstrijd, weigerde coach Dirk Geeraerd verder te kijken dan wedstrijd per wedstrijd. Hij was evenmin blind voor de mindere eerste helft van zijn jongens en prees Lommel voor zijn knap seizoen en bij momenten fris voetbal met een jeugdige spelersgroep.
De ploeg van Geeraerd draait in ieder geval op volle sterkte, want 18 op 21 is in deze fase van de competitie, veelzeggend. Offensief hebben we met een herboren Snelders, een aan wekelijks maturiteit winnende Seoudi en het koningskoppel Cavens-Radzinski, 4 koele killers. En in de defensie wordt de laatste maanden regelmatig te nul gehouden wat heeft geleid tot de Clepkens op niveau van vorig seizoen.
Dirk Geeraerd zal het waarschijnlijk niet graag horen, maar dit Waasland-Beveren stelt uitdrukkelijk zijn kandidatuur om een rol van betekenis in de eindronde te vervullen. Misschien zijn we na 2 of 3 speeldagen al uitgeteld, ook dat is voetbal, maar er staat onze supporters volgens mij een leuke en spannende minicompetitie te wachten.