StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ALWEER SEIZOENSREVELATIE GAST OP DE FREETHIEL.

Tanden tonen om smadelijke nederlaag in Albertparkstadion te verzachten.
Ik weet niet of een 4-0 pandoering in een topper sowieso kan worden uitgewist, maar als het mogelijk is, moeten de mannen van Dirk Geeraerd daar zaterdag tegen Oostende, werk van maken.

In mijn voorbeschouwing van dinsdag voor de wedstrijd WB-Lommel, haalde ik een aantal argumenten aan waarom Lommel het predikaat “revelatie van het seizoen” verdient. Maar misschien wordt het wel op de hielen gezeten door de tegenstander van aanstaande zaterdag. Het is immers zeer lovenswaardig wat de kustjongens tot nu toe lieten bewonderen.
Onder leiding van Thierry Pister werd de wederopstanding vorig seizoen al ingezet, maar nog voor de eindspurt begon, reed de hele ploeg lek. Pister werd bedankt en Fred Vanderbiest mocht overnemen. Achteraf bekeken de juiste keuze van de clubleiding, want Fred kon hierdoor rustig het huidige seizoen voorbereiden en het resultaat mag gezien worden. Alhoewel jongens als Dissa en Jamaïque Van Damme wel hun sporen hebben verdiend in het voetbal, lopen de ronkende namen in het Albertparkstadion minder dik gezaaid dan bv. op de Bosuil of de Freethiel. Prima gewerkt Fred en co, maar die 4-0 afstraffing uit de heenronde, ligt bij de supporters nog behoorlijk zwaar op de maag !

Na het verlies in Tubeke, werd de kloof tussen WB en zowel Eupen als Oostende, in één klap tot 6 punten uitgediept. De mooie vierde plaats die Waasland-Beveren al geruime tijd in de rangschikking bezet, leek van de ene op de andere speeldag het hoogst haalbare. Weg derde of misschien tweede plaats, vaarwel topaffiches tegen Lommel en Oostende. Maar afgelopen weekend sputterde de motor bij de top 3 en omdat WB met een schitterende tweede helft uitpakte op Schiervelde, werd de achterstand met 4 punten opnieuw speelbaar.
En het midweekprogramma van woensdag had nog meer lekkers in petto. Waasland-Beveren rekende fors af met Lommel en omdat Oostende en Eupen broederlijk de punten deelden, kwam WB als winnaar van de speeldag uit de bus.

Het belooft zaterdag dus toch nog een interessante topper te worden, want mits winst kan WB voor het eerst sinds lang haasje-over spelen met de kustploeg en zulke evoluties kunnen eventueel een moreel voordeel opleveren in de eindronde die nu echt aan de voordeur klopt.

Tot voor een paar speeldagen leverde wat cijferwerk in supporterskringen een rare conclusie op : zou WB er niet goed aan doen om Oostende met de punten te laten vertrekken op de Freethiel waardoor Tubeke en Boussu Dour kansloos zijn voor het derde eindrondeticket.
Na de resultaten van de voorbije woensdag, is de situatie merkelijk gewijzigd en alhoewel louter een denkpiste was van een aantal klevere supporters, moeten we uiteraard gewoon uitgaan van eigen sterkte, vertrouwen tanken in het vooruitzicht van de eindronde die ons niet meer mag ontglippen en zoveel als mogelijk zelf winnen, dat kan maar beter het devies zijn voor de laatste 3 matchen van de reguliere competitie.

Patrick Van Wesemael.