StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften krijgen volgend seizoen nieuwe coach.
Na 2 seizoenen de beloften van Waasland-Beveren te hebben getraind, zal er een punt worden gezet achter de samenwerking tussen Bart Leemans en WB. Tot dit besluit kwamen beide partijen na een onderhoud tussen Bart en Danny De Maesschalck.
Onze huidige beloftencoach werd door Danny overigens bedankt voor het prima werk van de afgelopen 2 seizoenen waarin zijn spelersgroep een onmiskenbare progressie heeft gemaakt. De belangrijkste oorzaak waarom de wegen scheiden, is dat WB naar een beloftencoach op zoek is die meer aansluit bij de eerste ploeg en bij gevolg vaker aanwezig moet zijn op de club. Aangezien Bart een functie in het onderwijs bekleedt, is die combinatie uitgesloten.
Ik hou er aan langs deze weg Bart Leemans van harte te bedanken voor hetgeen hij ten dienste van Waasland-Beveren de voorbije 2 seizoenen heeft gepresteerd.
Voor ons Klein-Brabanders, is het altijd extra fijn wanneer iemand uit de streek aan de slag gaat op de Freethiel. Veel succes Bart in het verdere verloop van je carrière.

* YB Beveren onderuit tegen Eksaarde.
Gebruikelijk op dinsdag kom ik even terug op enkele resultaten in de lagere reeksen.
Voor YB Beveren is het vet van de soep en kan trainer Margino De Kerf, rustig en misschien soms ten koste van het resultaat, toewerken naar volgend seizoen. Afgelopen weekend verloor het thuis met 1-3 van Eksaarde.

In vierde klasse B lijken zowel aan de top als onderaan, een aantal beslissingen gevallen.
Berchem heeft aan één overwinning in 3 wedstrijden voldoende om zich tot terechte kampioen te kronen, want wie nagenoeg het hele seizoen aan de leiding staat, maakt daar het meest aanspraak op. Van kampioenenstress was in Kampenhout geen sprake, want de Selleslags-boys wonnen met 0-4.
Onderaan is de situatie voor St.-Gillis-Waas hopeloos geworden. Het is nu de eenzame rode lantaarn en kan de degradatie volgens mij nog moeilijk ontlopen. St.-Gillis-Waas verloor thuis van het eveneens bedreigde Katelijne met 1-2. Wat mij wel was ontgaan, Carl De Wilde is al enkele weken geen coach meer van de Waaslanders.
En ook Mariekerke zal alle zeilen moeten bijzetten om te vermijden dat het volgend seizoen opnieuw in eerste provinciale moet aantreden.
De Klein-Brabanders hadden zondag zichzelf en het Berchem van Bart Selleslags een ferme dienst kunnen bewijzen door Overijse punten afhandig te maken, maar het werd een zware 1-4 nederlaag.
In derde klasse B is Bornem duidelijk over zijn hoogtepunt heen. Bij Woluwe-Zaventem dat nog kans maakt op de eindronde, werd kansloos met 3-0 verloren.

PVW.