StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN KOMEN TOT PUNTENDELING BIJ OOSTENDE.

Op een erbarmelijk slecht terrein, hebben de beloften van WB vrijdagavond broederlijk de punten gedeeld met de gastheren. Het eerste kwartier was voor de kustploeg zonder daarbij aan uitgespeelde kansen te geraken. Zodra de mannen van Bart Leemans zich min of meer hadden aangepast aan het slechte veld, werden zij de bovenliggende partij met voorzichtige dreiging in de buurt van de zestien, maar eveneens zonder groot doelgevaar te creëren. De logische ruststand was dan ook 0-0.

Na de thee wijzigde er weinig aan de verhoudingen tussen de lijnen. De beleving en wil om te voetballen bij onze mannen was groot, maar de omstandigheden lieten het niet toe. Na de wedstrijd complimenteerde de trainer van Oostende de spelers van WB omdat het één van de schaarse ploegen is geweest die heeft getracht te voetballen op hun lamentabel veld. Eindstand 0-0 en daarmee was alles gezegd.
Bij Waasland-Beveren testte een 25-jarige aanvaller met een Spaans/Zuid-Amerikaans klinkende naam en die blijken vertoonde van potentie, maar omwille van de genoemde staat van het terrein, zal hij nog een tweetal kansen krijgen met de beloften.

Waasland-Beveren trapte af met volgende spelers :
Wannes Van Doren, Timothy Smet, Sam Gijsbrechts, Lauren Pringels, Michiel Clipelaer, Aaron Verwilligen, Troy Rensing, Lennert Jenart, Ferre Fierens, Gilles Pringels en de tester.
Bankzitters : Joël De Smet, Frederic Dhont en Nathan Volckerick.

In de marge, maar wel uitstekend gedaan, meegeven dat Bart Leemans met zijn jongens op Paasmaandag het beloftentornooi van Melsele op hun naam schreven. In de finale werd na goals van Lauren en Gilles Pringels, met 2-1 gewonnen van Antwerp.
Waasland-Beveren liep in de finale tot 2-0 uit, maar in het slot van de wedstrijd scoorde Rood-Wit de aansluitingstreffer.
In de groepswedstrijden speelde WB achtereenvolgens 0-0 gelijk tegen Lierse, werd na goals van Troy Rensing en Stef Behiels met 2-0 gewonnen tegen Sportkring Sint-Niklaas.
In de derde groepswedstrijd moest Berchem met 0-1 de duimen leggen (goal Yannick Cathoir.
De kern die in Melsele voor dit succes verantwoordelijk was, is dezelfde als die tegen Oostende, aangevuld met Yannick Cathoir, Stef Behiels, Pieter Meyntjens en Jentel Derenghé.
Proficiat mannen !

Patrick Van Wesemael.