StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ligt toekomst Dirk Geeraerd op de Freethiel ?
Nu Waasland-Beveren zeker is van de eindronde, is de druk voor een tweetal weken van de ketel. Voor de tweede opeenvolgende keer realiseert Geeraerd met zijn mannen het om deel te nemen aan deze minicompetitie en dat is even knap als niet vanzelfsprekend. We zoude hem eens moeten vragen welke deelname van de twee hij persoonlijk het hoogst inschat, want met de komst van Radzinski en Cavens moet het als trainer iets prettiger (gemakkelijker) werken zijn. Daar staat dan weer tegenover dat Dirk dit seizoen, waarvan dus een half jaar zonder het koningskoppel, alles overtreffende cijfers aan het neerzetten is. Geweldig gewerkt verwacht men dan als trainer van zijn clubleiding, maar het bestuur houdt de spanning er nog even in om duidelijkheid naar volgend seizoen te verschaffen voor Geeraerd. De doelstellingen zijn volgens mij ruim bereikt, maar wellicht is het resultaat in de eindronde, beslissend. Hopelijk kan Dirk dat geduld nog opbrengen, want een nerveuze coach tijdens de eindronde, daar is niemand bij gebaat. Of is het de tactiek van het bestuur om Dirk te prikkelen voor een fantastische nacompetitie ?

* Jan Ceulemans gespot op de Freethiel.
Zaterdagavond was Westerlo-coach Jan Ceulemans aandachtig toeschouwer bij de topper tussen WB en Oostende. Sinds zondag nemen Oostende, Eupen en Waasland-Beveren al zeker deel aan de eindronde die op zondag 6 mei begint en er moet al een groot wonder geschieden indien Westerlo niet de vierde ploeg wordt. Westel heeft aan één schamel puntje genoeg uit de nog 2 resterende matchen tegen STVV. En het is altijd wel eens fijn om wat namen te lezen van mensen die voor één of andere manier komen scouten voor een club. Tegen Oostende zat bv. Didier Dheedene met de ploegopstelling in aanslag.

* Solliciteerde onze peter uitdrukkelijk naar geel ?
Zaterdag tegen Oostende zocht Snellie bij momenten de confrontatie op met de man in het zwart “k noem geen namen, want dat is te delicaat” zong Vermandere ooit, maar het is ongetwijfeld opgevallen voor wie geen kleurenblind is). Die houding sommige supporters veronderstellen dat Kristof op jacht was naar geel om met een propere lei aan de eindronde te mogen starten. Navraag bij betrokkene leert dat het tegen Oostende pas de vierde gele kaart was voor Snellie. Tegen Sint-Niklaas is geel geen drama, tegen Heist wel. Interessant : bij het ingaan van de eindronde worden de tellers op nul gezet. Als Snellie dus zowel tegen Sportkring als Heist geen kaarten meer pakt, vervallen zijn 4 gele kartons bij aanvang van de eindronde.

* Maandag loting eindronde.
Aanstaande maandag 23 april, wordt er geloot voor de speelkalender in de nacompetitie. Op zichzelf niets ongewoons, maar wel belangrijk. Thuis mogen beginnen schept verwachtingen, maar als die worden waargemaakt, wordt al meteen druk gelegd bij de andere teams. Met een uitwedstrijd starten is link, maar als die winnend wordt afgesloten, heeft zo’n driepunter meer waarde dan een thuisoverwinning. Conclusie : winnen kan nooit geen kwaad.

PVW.