StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Cappellen wordt nieuwe werkgever Spencer Verbiest.
Een paar weken geleden raakte bekend dat Spencer Verbiest voor volgend seizoen mocht uitkijken naar een andere club. In een eerste reactie drukte Spencer de wens uit op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van Waasland-Beveren en hij voegde er meteen aan toe de voorkeur te geven aan een club in het Antwerpse. Dat verlangen is alvast ingevuld, want gisteren werd bekend dat Verbiest onderdak heeft gevonden bij de nu nog vierdeklasser Cappellen. Zou Stany Gzil daar nog trainer zijn ?
Cappellen voert momenteel de koppositie aan in vierde klasse C met 52 punten, maar eerste achtervolger Neerpelt telt amper een puntje minder. Het belooft dus nog een boeiende ontknoping te worden, maar men kan alvast beter een puntje voorsprong hebben, dan er eentje te moeten inhalen.

* De eindronde moet nog beginnen, maar het management van een club met ambitie, heeft de plicht al met de planning van het volgend seizoen bezig te zijn. Uiteraard is het bijzonder vervelend om zich aan een exact schema te houden als men niet eens weet in welke klasse men van start zal gaan. Daarom wordt voorlopig uitgegaan van een tweedeklassescenario en in dat geval zullen de trainingen hervatten omstreeks 7 of 8 juli. Als op donderdag 24 mei om 22.15 uur zou blijken dat we volgend seizoen toch Jupiler Pro Leaguevoetbal op de Freethiel krijgen, zullen de trainingen natuurlijk iets vroeger aanvangen.
Het is voor de supporters altijd prettig om hun ploeg in de voorbereiding, liefst thuis, een paar keer aan het werk te zien. Vorig seizoen echter was het op dat vlak een beetje te veel van het goede. Ik gok op een thuiswedstrijd of 6 waarvan enkele keren 2 dagen na mekaar.
Het is de bedoeling om hiervan af te stappen. Bij mijn weten liggen nu reeds een drietal vriendschappelijke wedstrijden vast. Dit zijn onder voorbehoud de data :

- Dinsdag 10 juli : Zulte-Waregem (weet niet precies waar).
- Zaterdag 14 juli : Melsele-WB (in het kader van het 125-jarig bestaan van Melsele
- Zaterdag 28 juli : VW Hamme-WB.

PVW.