StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WB STRUIKELT OVER ZICHZELF.

Alleen de scheids begreep de situatie niet.
Na de billijke puntendeling van vrijdagavond tegen Sportkring, mag WB zijn tweede plaats wellicht vergeten en zet Sint-Niklaas een belangrijke stap naar het behoud. De Klaasjes hebben met 3 punten meer en dito gewonnen wedstrijden, hun lot nu in eigen handen. Een overwinning op de laatste speeldag tegen Eupen, volstaat om het verblijf in tweede minstens met een jaartje te verlengen. Waasland-Beveren mocht een weekje stiekem genieten van een knappe tweede plaats in de rangschikking, maar het grote werk komt er vanaf 6 mei aan en dat was vrijdagavond overduidelijk te merken aan het vertoonde spel.

Succes/winnen brengt mensen op de been. Laat dit alvast een niet onbelangrijke conclusie zijn van de derby tegen Sportkring. Ondanks het feit dat WB zijn schaapjes reeds op het droge had en de inzet louter een statistische tweede plaats in de eindstand was, zat de Freethiel gezellig gevuld en moesten de keukens in de nieuwe tribune en het Themacafé, drie versnellingen hoger schakelen. Geen woord gehoord over dat verdomde voetbal op vrijdagavond.
Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk kort zijn. Enkel de man in het zwart viel zwaar uit zijn rol bij het vooraf aangekondigde theater als zou Waasland-Beveren de intentie hebben om brandhout te maken van de Czernia-boys. De man keurde in de eerste helft een zuiver doelpunt af van Sportkring na een vermeende fout op Clepkens en was hij in het slotkwartier wel bijzonder streng voor het nummer 4 van de Klaasjes die met rood werd bedacht voor revanche. Het is veelzeggend dat uitgerekend tijdens die kortstondige numerieke minderheid, Sportkring de overigens dik verdiende gelijkmaker lukte.

De derby kwam ontzettend moeizaam op gang. Het was wachten tot de 25ste minuut toen Onana met een intikker voor de 1-0 zorgde. Vanaf dat moment kreeg het talrijk opgekomen publiek enkele kansen te zien waaraan het zich min of meer kon opwarmen en daarbij liet Sint-Niklaas zich niet onbetuigd. Rusten met een 1-0 voorsprong, maar het vertoon was te pover om er echt een goed gevoel aan over te houden.

Vooral het eerste kwartier na rust zag het er naar uit dat WB geen genade kende met de buren, maar de 2-0 die op dat moment in de lucht hing, kwam er niet. Integendeel, Sportkring ging manmoedig op zoek naar de gelijkmaker, maar Clepkens vond het enkele keren te vroeg.
Toen in het slotkwartier Nieuwkerken met 10 verder moest, vond Michaël dat hij iets moest ondernemen tegen zoveel onrecht. Hij loste een bal en de pas ingevallen en goed gevolgde Coulibaly beschaamde de goodwill niet. De door Mechelen uitgeleende Afrikaan startte op de bank, maar bewees zijn neus voor goals met de 1-1. De bezoekers drongen nog even aan, maar dat stond nu ook weer niet in het scenario.
Vergeef mij deze cynische toon, want ik ben er rotsvast van overtuigd dat afspraakjes in dit duel onder hoogspanning uit den boze zijn, maar ik had bijna 90 minuten lang het gevoel dat WB op een of andere manier het gaspedaal niet kon vinden. Haast zeker staat er volgend seizoen een nieuwe dubbele derby op het programma en te oordelen aan de belangstelling vrijdagavond ll. en op zondag 4 december 2011, maakt die wedstrijd echt iets los in het Waasland. Ik zie alvast hoopvol uit naar het treinuitstap volgend seizoen met bestemming Meesterstraat !

Patrick Van Wesemael.