StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laatste wedstrijd tot match van het jaar houden.
Na winst tegen Oostende vorige week, werd met buitengewone belangstelling afgeteld naar de samenstelling van de kalender voor de eindronde. Deze namiddag was het zover en het moet gezegd, de kalendermakers hebben voor Waasland-Beveren een prachtig parcours uitgetekend.
Wanneer de clubleiding luidop verkondigt dat men niets aan het toeval zal overlaten om alles op alles te zetten om vanaf 25 mei tot de Jupiler Pro League te behoren, is de opdracht even duidelijk als aartsmoeilijk. Om te promoveren moet men beter doen dan Westerlo, Oostende en Eupen, maar op papier moeten de mannen van Jan Ceulemans met de vingers in de neus doorheen de eindronde flitsen. Zo zal men er in ieder geval ook in Eupen en Oostende over denken en het is voor ons te hopen dat Westel mijn denkpiste volgt. Onderschatting is immers de enige manier waarmee de Kempenaren zichzelf kunnen kloppen, want qua potentieel torent Westerlo met zijn eersteklassekern ver boven de 3 andere ploegen uit. Maar, in Eupen dacht men er vorig seizoen net zo over en als ik me niet vergis pakten de Oostkantonners toen geen enkel punt.

Wat heet een gunstige loting ?
Onze peter Kristof Snelders drukte deze middag nog voor de kalender bekend raakte, de hoop uit om thuis te mogen beginnen tegen Eupen of Oostende, om vervolgens naar het Westelse Kuipke af te zakken. Hij heeft blijkbaar ervaring met gokken, want zijn wens is in vervulling gegaan. Waasland-Beveren mag voor eigen supporters de race naar promotie inzetten op zondag 6 mei tegen KV Oostende. Op donderdag 10 mei volgt de op papier lastigste uitwedstrijd nl. naar Westerlo. Nu ja, wat heet lastig als ik mij het pak slaag in Oostende van dit seizoen herinner. Daarna, en dan zijn we al bij zondag 13 mei aanbeland, wordt een bezoek gebracht aan de Kehrweg in Eupen. Om te blijven meedoen voor de hoofdprijs,moet een 5 op 9 worden vooropgesteld (mag beter, liefst niet slechter).

Op speeldag 4, donderdag 17 mei, speelt WB gastheer voor Eupen. Indien Waasland-Beveren na deze wedstrijd nog altijd op promotiekoers ligt, komt er op zondag 20 mei ongetwijfeld een kleine volksverhuizing op gang richting kust voor de partij tegen de mannen van Fred Vanderbiest. Ik durf er niet aan denken wat er staat te gebeuren als de laatste match van de eindronde (donderdag 24 mei) nog van belang is voor de jongens van Dirk Geeraerd. WB-Westerlo met als inzet een plaatsje voor volgend seizoen in de Jupiler Pro League, mijn vingers laten mij nu reeds in de steek bij het overwegen van dit droomscenario. Freethiel uitverkocht voor de belangrijkste match in het prille bestaan van WB ? Voetjes op de grond supporters ! Cijferen heeft totaal geen zin. Gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken, want voor hetzelfde geld zijn onze troeven na 3 speeldagen al uit handen gespeeld en is het over en uit. Enige voordeel zal dan zijn dat de voorbereiding op volgend seizoen 2 weken eerder kan starten en daarmee bedoel ik in geen geval het hervatten van de trainingen, maar het samenstellen van de kern voor de jaargang 2012-2013. Wordt vervolgd !

PVW.