StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal OP BEZOEK BIJ DE REVELATIE VAN DE REVELATIES ?

De laatste voorbeschouwing van de reguliere competitie is een feit.
In de 16 voorgaande heb ik bij 2 ploegen het predicaat “revelatie van het seizoen” gebruikt, nl. Lommel en Oostende. Van die bevinding neem ik niets terug en omdat alle goeie dingen uit 3 bestaan, voeg ik er graag nog eentje aan toe. Misschien verdient Heist wel het meest de onderscheiding “revelatie der revelaties”, want qua verleden, erelijst en accommodatie, kunnen Oostende en Lommel natuurlijk betere papieren (zelfs eersteklasse-ervaring) voorleggen.

Vorig seizoen vond ik Heist al een van de spectaculairst voetballende ploegen op de Freethiel en ook dit seizoen verbazen zij vriend en vijand met hun aantrekkelijk voetbal en prachtig klassement. Toevallig verloor Heist afgelopen weekend uitzonderlijk een keertje fors, maar ik ken er nog die met 4-0 onderuit gingen aan de kust en dat zijn gelukkig momentopnames uit een lang seizoen. Coach Francis Bosschaerts liet zich na dit verlies in Oostende ontvallen dat het einde van het seizoen voor zijn jeugdige manschappen, geen speeldag te vroeg komt.

Maar ongetwijfeld wil Heist komende zondag op een waardige manier afscheid nemen van een schitterend seizoen. De jonge spelersgroep die nagenoeg uitsluitend uit landgenoten is samengesteld, prijkt thans op een knappe zevende plaats in de rangschikking en kan in theorie het seizoen beëindigen met hetzelfde aantal punten als de nummer 5 Lommel, echter met minder gewonnen wedstrijden. Ter herinnering : net voor de winterstop slikte WB een pijnlijke 0-3 nederlaag op de Freethiel tegen Criel en co. Of Heist nog even scherp staat als toen valt te betwijfelen, maar haast zeker wordt dit een vervelende verplaatsing en gelukkig hebben we ons eindrondeticket al op zak. Fascinerend vind ik het dat zo’n Heist met bescheiden mogelijkheden, het vuur aan de schenen kan leggen bij clubs met een veel groter budget. Met alle respect voor die jongens, maar zij bewijzen week na week dat met mentaliteit en goeie groepsgeest, een (eventueel) geringer aanbod van kwaliteit kan worden gecompenseerd. Maar coach Bosschaerts, dat is volgens mij ook een heel goeie !

En wat heeft WB nog in petto voor deze overbodige wedstrijd ?
Men moet al een grote optimist zijn om veel lekkers te verwachten. Welke speler zal met het oog op de opener van de eindronde tegen Oostende, zijn voetje nog durven zetten met het risico op blessures of schorsing. De verwachting is dat Dirk Geeraerd een aantal jongens rust geeft of eventueel de kans geeft om kleine aanslepende blessures te laten helen. Gokken doe ik op Paulussen, Doumbia, Seoudi, maar het kunnen uiteraard andere spelers zijn. En wat met de mannen die flirten met hun vijfde gele kaart ? Kristof Snelders verkeert in dat geval, maar hij zou in samenspraak met de trainer, toch spelen. Riskant als men het mij vraagt, want wekelijks worden spelers in de val geluisd.

Patrick Van Wesemael.