StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg PRACHTIG SLOTAKKOORD MET TOCH EEN VALSE NOOT.

Waasland-Beveren heeft in stijl afscheid genomen van de reguliere competitie na verdiende
1-2 winst in Heist. Totaal onverwachts pakt het tevens de derde en laatste periodetitel.
Iedereen heeft al enkele weken de mond vol over de eindronde, maar het parcours dat WB in deze jaargang heeft neergezet, is nog een stuk verbluffender dan vorig seizoen en dat terwijl de eindronde nog moet beginnen. Een dikke proficiat voor onze technische en medische staf en spelers, maar ook de clubleiding verdient een groot compliment. Na een fantastisch eerste seizoen, werd de lat voor dit seizoen zo mogelijk nog een beetje hoger gelegd en ook deze hindernis werd door de hele WB-entourage met verve genomen. Knap, heel knap !
De kans dat we straks naar eerste klasse promoveren, is kleiner dan in tweede te blijven, maar hoe verbetert men een seizoen zoals dit ? Los kampioen spelen hangt immers van zoveel factoren af dat die ambitie wel kan worden uitgesproken, maar deze realiseren is onvoorspelbaar. Denk nog maar eens terug aan hoe Charleroi kampioen geworden is ? Toen het in september op de Frethiel met 3-1 kwam verliezen, stond het een straatlengte achter op WB en gaf niemand nog een cent voor de kampioenskansen van de Walen.
Maar terugkomen bij WB, het stappenplan van het bestuur om binnen de 3 seizoenen na de fusie te promoveren, kan onmogelijk geloofwaardiger worden uitgedrukt. En zou het lukken om na alweer een lang seizoen, zelfs een beetje voorsprong te nemen op dat bewuste stappenplan ?

Zondag in Heist kregen Cavens, Radzinski, Doumbia en Seoudi, rust voorgeschreven van dokter Geeraerd. Hierdoor verschenen o.a. Kielo-Lezi en Rowell nog eens aan de aftrap en het is een flinke opsteker dat zij hebben getoond klaar (scherp) te staan voor een ongetwijfeld slopende eindronde. Wie dezer dagen ook scherp staat is Kristof Snelders, zowel op het vlak van doelpunten scoren als met zijn 4 gele kaarten. Gelukkig pakte hij er gisteren geen, alhoewel, misschien was het toch niet zo’n erg geweest, want als we goed kunnen tellen slikte Jo Van Damme in Heist zijn tiende geel karton waardoor hij normaal gezien 2 wedstrijden van de eindronde zou moeten missen. Maar niets daarvan ! Onze leverancier van de Gele Ditjes en Blauwe Datjes Rudy Beck, is in de reglementen gedoken en blijkbaar vervallen toch de gele kaarten (behalve de rode natuurlijk).
We waren bij onze peter Snelders gebleven. Die scoort tegenwoordig met zijn ogen toe. Zou er dan toch nog een toekomst voor mij zijn weggelegd ? Op het veld van Heist onderstreepte Snellie met de 0-1 op het kwartier, dat hij met vertrouwen staat te voetballen en dat laat het beste verhopen voor de eindronde. Het rotste nieuws van de namiddag kwam er op slag van rust toen Van Damme met geel werd bedacht, maar op dat moment had ik geen weet van het reglement terzake. Verdomme, ik heb mij heel de namiddag zinloos geërgerd !
Op de 0-1 ruststand viel overigens niets af te dingen.

De tweede helft was nauwelijks op gang gefloten of de 1-1 was een feit. Twee spelers van Heist liepen buitenspel, maar omdat de man in het zwart liet begaan, moest Diallo ingrijpen ten koste van rood en een strafschop. Webers benutte het cadeau, maar Waasland-Beveren was onder impulsen van een sterke Kielo-Lezi, allesbehalve onder de indruk. Jean-Paul zette met een juweeltje WB wederom op voorsprong en die werd ditmaal niet meer uit handen gegeven.

Prima overwinning en toch ook een beetje revanche voor die pijnlijke 0-3 uit de heenronde toen WB kort voor de jaarwisseling op de Freethiel tegen twee zogenaamde haalbare tegenstanders, slechts een 1 op 6 pakte en dat zijn gezien het fantastisch parcours dat WB daarna nog zou afleggen, bijzonder kostbare punten geweest.

Patrick Van Wesemael.