StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jean-Paul Kielo-Lezi solliciteert naar deelname aan de eindronde.
Zowat alle waarnemers die zondag in Heist getuige waren van de laatste competitiewedstrijd in de reguliere competitie, vonden Jean-Paul Kielo-Lezi de beste WB’er. Een bemoedigende vaststelling met de eindronde voor de deur, want tot nu toe was Jean-Paul de weinige keren dat hij aan spelen toekwam, slechts een schim van de weergaloze voetballer die de Congolees kan zijn. Vorig seizoen was Kielo-Lezi, samen met de naar Bergen verhuisde Bourabia, vooral de eerste maanden van het seizoen, bij momenten ongrijpbaar voor de tegenstander. Dit seizoen kon hij nooit meer dat niveau van vorig seizoen evenaren, welke tactiek Dirk Geeraerd ook toepaste om Jean-Paul te motiveren. Maar afgelopen zondag in Heist schitterde onze zwarte parel weer hoopgevend en zo vreemd is dat natuurlijk niet, want op een paar maanden tijd kon hij het voetbal uiteraard onmogelijk hebben verleerd.
Of Kielo-Lezi met deze ene uitstekende wedstrijd nu zijn plaatsje beet heeft voor zondag tegen Oostende, durf ik sterk betwijfelen. De spelers die in Heist een weekendje mochten rusten, zijn voldoende fit en dus inzetbaar. Cavens, Radzinski, Seoudi en Doumbia komen haast zeker terug in de ploeg waardoor Jean-Paul wellicht dik tevreden mag zijn wanneer voor Dirk Geeraerd voor hem een plaatsje op de bank in petto heeft. Een gemotiveerde en scherpe Kielo-Lezi kan dan zondag en hopelijk ook de resterende matchen van de eindronde, het geheime wapen worden van de vice-kampioen.
En laat alvast geen twijfel bestaan over het volgende : de clubleiding van Waasland-Beveren wil dat de spelersgroep tot het uiterste gaat om hetzij Westerlo, hetzij Eupen of Oostende, het vuur aan de schenen te leggen.

Ondertussen roept het secretariaat op om zoveel als mogelijk mini-abonnementen aan de man te brengen. Het voorkomt aanschuiven aan de loketten op de dag van de wedstrijd, maar bovendien is de prijs van 40 Euro voor een mini-abonnement op de staantribune F en 50 Euro op de zittribune G, bijzonder aantrekkelijk en geeft een mini-abonnement recht op een korting van 10 Euro bij aankoop van een abonnement voor volgend seizoen. Voldoende redenen dus om zo’n mini-abonnement te overwegen.

En mocht WB tot het laatste in koers blijven voor promotie, hoeven de supporters zich alvast geen zorgen te maken over de beschikbare plaatsen in Eupen en Oostende.
In Eupen kan WB beschikken over 1100 toegangsbewijzen, in Oostende zijn dat er een kleine 1700. Een groot verschil met de verplaatsing naar Westerlo van volgende week donderdag 10 mei, want dan is het aantal tickets voor de Waaslanders beperkt tot 587.

PVW.