StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* WB rouwt om Jimmy Smet.
Het was een vreemd gevoel vanmiddag net voor aftrap van de kraker tussen WB en Oostende. De minuut stilte voor de vrijdagnacht gestorven Jimmy Smet sneed door merg en been. De altijd optimistische Jimmy besloot die nacht zelf uit het leven te stappen en die beslissing heeft naast de betrokken families, tal van supporters en collega-voetballers zwaar geschokt. Jimmy was in voetbalmiddens bijzonder geliefd en vandaar ook de grote verslagenheid bij eenieder die Jimmy kende. Onze gedreven pocket-flankspeler laat een vrouw en 2 kindjes achter. Het moet een vreselijke ervaring zijn voor zijn boezemvriend Kenny De Vuyst (ook al ex-KSK Beveren) die samen met zijn vrouw regelmatig op stap was met het gezin van Jimmy Smet. Waarschijnlijk wordt Jimmy volgende week zaterdag begraven, maar meer daarover in de loop van volgende week.

* Yaya Touré schenkt City haast zeker de titel.
Het is nog geen zekerheid, maar nadat vanmiddag Manchester City de bijzonder lastige klip New Castle wist te omzeilen, zou er al een groot wonder moeten gebeuren om de ploeg van Vincent Company en Yaya Touré de kampioenstitel afhandig te maken. City speelt volgende week zondag thuis en wordt mits winst (kan mij even niet herinneren tegen wie) de nieuwe kampioen van Engeland. Wat het verhaal zo bijzonder maakt voor ons, is dat de grote bezieler van dit succes niemand minder is dan Yaya Touré. Touré heerst soeverein op het middenveld van City en wordt uiteraard omringd door een bende fantastische voetballers. Vandaag onderstreepte Yaya zijn waarde voor de ploeg door in de uiterst moeilijke uitwedstrijd bij de nr 4 Newcastle United de beide doelpunten van de met 0-2 gewonnen wedstrijd, voor zijn rekening te nemen. Volgende week zondag 13 mei viert Touré zijn 29ste verjaardag en is er een mooier cadeau te bedenken dan de Engelse titel ? Nu ja, het is wel een cadeau waaraan hij zelf een grote bijdrage heeft geleverd. Zou het kunnen dat Barcelona Yaya Touré toch een beetje heeft gemist dit seizoen ? En zo dominant Yaya op het middenveld van City voetbalde, in de defensie had hij met onze landgenoot Company zeker een gelijke. Mooi toch dat 2 jongens met een verleden in de Belgische competitie, nu mee toonaangevend zijn in het land waar de bakermat ligt van het voetbal.

* Dirk Thoelen aan de bubbels.
In derde klasse B pakte Dessel Sport op de laatste speeldag de kampioenstitel na 0-1 winst bij rode lantaarn Hasselt. Enkele maanden geleden werd assistent-coach Dirk Thoelen bij Dessel gebombardeerd tot T1 en dit is het keurig resultaat. Dikke proficiat voor de ex-middenvelder van KSK Beveren die we ons altijd zullen blijven herinneren als een bijzonder sympathieke gast. Komen we hem volgend seizoen tegen in tweede ? Liever niet natuurlijk, want dat zou betekenen …

PVW