StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zaterdag uitvaart voor Jimmy Smet.
Afgelopen weekend werd de voetbalwereld geschokt door het overlijden van Jimmy Smet. De uitvaart zal doorgaan aanstaande zaterdag 12 mei om 11.30 uur in de kerk St.-Catharina te Sinaai. Carl Hoefkens liet in een tweetbericht weten dat Jimmy een van de tofste mensen is waarmee hij heeft gevoetbald. Misschien komen dit soort opbeurende boodschappen nog te vroeg voor de familie, maar voor supporters die een iets andere band hebben dan een familielid, doet het deugd zulke fijne woorden te horen uit de mond van een voorbeeldprof als Hoefkens. Met dank aan Arne die dit berichtje doorspeelde.

* Van Damme zal dan toch starten.
Gisteren waren de berichten over de speelkansen van Joachim Van Damme in Westerlo, allesbehalve hoopgevend. Vandaag werden die in positieve zin bijgesteld. Joachim werd intensief door de medische staf behandeld en kan met een inspuiting wellicht op een verantwoorde manier spelen.
Het wordt overigens een lange dag voor de technische staf en spelers. Om 10.30 uur wordt er verzameld op de Freethiel om van daaruit koers te zetten naar een hotel waar een middagmaal is voorzien. Vervolgens krijgen de spelers platte rust voorgeschreven om daarna een lichte maaltijd te nuttigen en verder op weg te gaan naar ’t Kuipke.
Trouwens, het medisch bulletin nog even kort afmaken. Als Doumbia met geen overladen maag zit, komt hij straks zeker aan de aftrap. Radzinski mag dan weer een schepje meer nemen, want hij vertrekt op de bank omdat zijn blessure onvoldoende genezen is om 90 minuten op het veld te staan.

PVW