StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN WB WINNEN TOPSPORTTORNOOI VAN LEBBEKE.

De beloften van Waasland-Beveren hebben afgelopen weekend voor de kers op de taart gezorgd in het prestigieuze tornooi van Lebbeke.
De jongens van Bart Leemans schreven hiermee voor de tweede opeenvolgende keer dit mooie tornooi op hun naam en dat gebeurde niet eerder door een andere ploeg.
Dikke proficiat voor Bart en onze beloften !
Lees hierna een verslag van organisator Gentil Dossche.

RS Waasland-Beveren wint 17de Finale Top Sport Lebbeke.

Na een hoogstaande en sportieve wedstrijd is RS Waasland-Beveren er in geslaagd een verlengstuk te breien aan de vorig jaar behaalde titel. De buren van SK Sint-Niklaas bleken een waardige tegenstander maar moesten plooien voor de overmacht.

Om in de finale te komen had SK Sint-Niklaas in de schiftingen gewonnen van Melsele, Waasland-Beveren en Vrasene en deelde de punten bij Kruibeke. In de kwartfinale werd Eendracht Zele opzij gezet en in de halve finale moest SK Londerzeel pas in de strafschoppenreeks buigen (7-6 na 1-1 eindstand).

RS Waasland-Beveren won in de schiftingen van de White Boys, FC Moerbeke en SP Sint-Gillis-Waas maar verloor van SK Sint-Niklaas. Dank zij een beter doelpuntensaldo (+12) moest Svelta Melsele (+11) het tornooi verlaten. In de kwartfinales had Robur Moerzeke niets in de pap te brokken, terwijl SK Berlare met forfaitcijfers uit de finale werd gehouden.

Voor velen een gedroomde finale dus en daarin konden de talrijk opgekomen toeschouwers van bij het begin genieten van 2 ploegen die voluit voor de winst gingen. Bij SK Sint-Niklaas werden de duels echter iets te vaak verloren en RS Waasland-Beveren nam de bovenhand. Na een uitstekend uitgevoerde collectieve aanval vlamde Troy Rensing de openingstreffer voorbij Mauro Van de Wildenberg. SK Sint-Niklaas was van slag maar kon rekenen op een sterke keeper om de schade te beperken. Een loeier van Gilles Pringels en een poging van Nathan Volckerick werden onschadelijk gemaakt.

Na de pauze nam RS Waasland-Beveren enigszins gas terug en SK Sint-Niklaas kwam beter in de match. Beide ploegen zorgden voor enkele knappe staaltjes en de spanning bleef te snijden tot Arne Van den Eynde een voorzet in de winkelhaak kopte.

SK Sint-Niklaas ging nog verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer maar RS Waasland-Beveren gaf geen krimp. Bart Leemans werd meteen de eerste trainer die zijn jongens naar een 2de opeenvolgende Tornooizege coachte.

Ook na deze 17de finale van het Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke kon er geen gewag worden gemaakt van “verliezers” want die waren er eigenlijk niet, tenzij de afwezigen natuurlijk. Topscheidsrechter Jan Arijs, uitstekend bijgestaan door Johan de Decker en Jean-Pierre Demesmaeker, was het met ons eens dat zijn 17de opeenvolgende finale op een erg sportieve manier tot een van de beteren uitgroeide.

SK Sint-Niklaas: Van de Wildenberg, D’Hooghe, Heyrman, De Mulder, Boufarit, Coppens, Cheikh, De Bock, Rodrigues, De Rop, Smolders, Terzic, Van Oevelen en Audenaert

Waasland-Beveren: Buytaert, Smet, Gijsbrechts, Saman, Klippelaar, Rensing, Volckerick, Cathoir, Jenart, Van den Eynde, Pringels, Van den Winckel, De Rechter, Vermeire en Van Dooren

Doelpunten: 15’ Rensing 0-1, 82’ Van den Eynde 0-2

beloften lebbeke