StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat schaftte de pot zondagavond ?
Na een veel te lange trip richting Oostkantons en een energieverslindende thriller zoals Eupen-WB, kan ik er mij wel iets bij voorstellen dat de spelers na de wedstrijd wat honger hadden. En wat kwam er uit de bus ? Iemand een gokje ?
Er werd gestopt aan de Pizzahut in Herstal en of het lekker was !

* Deuren Themacafé gaan een half uurtje vroeger open.
Het zal geen overbodige luxe zijn, maar aanstaande donderdag 17 mei voor aanvang van de match van het jaar van WB tegen Eupen, zullen de toegangspoorten van het stadion een half uurtje vroeger worden open gezet. De wedstrijd begint om 20.30 uur, maar vanaf 19 uur kunnen de supporters rustig hun plaatsje innemen in het Themacafé om vervolgens tijdig hun staan- of zitplaats op te zoeken. Door de te verwachten drukte is dit geen overbodige luxe en kan de toeloop, in het belang van de veiligheid, geleidelijk gebeuren.
Met dank aan veiligheidsverantwoordelijke Vincent Kiekeman en manager Dirk Poppe die tegenover dit voorstel niet weigerachtig stonden.

* Clublleiding WB stimuleert busverplaatsing naar Oostende.
Het bestuur van Waasland-Beveren wil uiteraard liefst zoveel mogelijk supporters mobiliseren voor de wedstrijd in Oostende en neemt hiervoor een schitterend initiatief.
Elke supportersclub die een bus inlegt aanstaande zondag 20 mei naar Oostende, kan rekenen op een tussenkomst van 30 procent in de busfactuur. Mooi gebaar van de club en anderzijds een vlotter werkbaar instrument voor de veiligheid die hierdoor meer zicht/vat heeft op het aantal supporters dat deze verplaatsing maakt.

* Voetbalwereld neemt massaal afscheid van Jimmy Smet.
Zaterdagmiddag jl. hebben in een overvolle parochiekerk van Sinaai, familie, vrienden en tal van voetballers die met Jimmy Smet hebben gespeeld, op een waardige manier afscheid genomen. Het werd een bijzonder aangrijpende dienst waarin Jimmy’s vader, zijn dochtertje Sen en de vrouw van Jimmy, elk op een bewonderenswaardig moedige wijze kwamen getuigen over het leven van en met onze gewezen KSKB-verdediger.
Voetballers willen zodra ze op een veld staan, vaak stoer en zelfzeker overkomen, maar in Sinaai voelden de meesten zich zaterdag bijzonder klein, zwak en machteloos.
Vooral die ene onopgeloste vraag die nooit een antwoord zal krijgen “waarom”, lag op vele tongen, maar aangeslagen door dit tragische voorval bleef iedereen sprakeloos.
Het is niet overbodig de betrokken families en vrienden van Jimmy, bij deze nogmaals ontzettend veel sterkte toe te wensen om deze mokerslag te verwerken.

* Waasland-Beveren heeft rol van sympathieke ploeg moeiteloos overgenomen van KSK Beveren.
Het valt mij op en het is een prettige vaststelling, maar als men reacties leest of hoort op de eventuele promotiekansen van WB, dan lijkt nagenoeg iedereen het deze club van harte te gunnen en vaak wordt dan de link naar SK Beveren gelegd. Laat er geen misverstand over bestaan : RS Waasland was niet minder sympathiek, maar heel vaak wordt in dat verband verwezen naar het roemruchte verleden van de Freethiel en de geschiedenis die er werd geschreven. Wat fijn om bv. Leo Vanderelst op de radio met zoveel liefde over SK Beveren te horen praten. En nochtans heeft Leo misschien wel redenen zat om de Freethiel te vervloeken, want ik herinner mij vele jaren geleden een thuiswedstrijd putteke winter waarin Leo aan de slag was (denk dat het met Eendracht Aalst was), toen niet ver van mij op de tribune zijn vader werd getroffen door een hartstilstand met slechte afloop.
Maar het doet mij evenveel deugd dat Rashid Bourabia onlangs in een interview de wens uitdrukte dat WB zou promoveren en dat hij de mogelijkheid niet uitsloot ooit terug te keren naar de Freethiel.

PVW.