StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond mouwen opstropen, zondag de polonaise lopen.
Rekenkundig kan Waasland-Beveren vanavond geen zekerheid verwerven over promotie naar de Jupiler Pro League, maar er kunnen wel gouden zaken worden gedaan. Als de mannen van Dirk Geeraerd zich straks de betere weten van Eupen, wordt het moeilijker promotie te ontlopen dan te realiseren. Maar we gaan dus het vel van de beer nog niet verkopen, wel sterk viseren en daarom moeten vanavond de mouwen tot boven worden opgestroopt.
Uit het WB-kamp komen voor wat betreft de spelers achter wie een vraagteken stond, voorlopig alleen maar positieve echo’s. Bluf of realiteit ?

Wat kan het een fantastische avond worden, maar we doen er goed aan rekening te houden met het feit dat voetbal één van de populairste sporten is van de wereld en dat heeft natuurlijk zijn oorzaken. Eentje daarvan is ongetwijfeld zijn onvoorspelbaarheid. Alhoewel veel indicatoren aangeven dat Waasland-Beveren in 3 wedstrijden van de eindronde de beste papieren heeft bijeengevoetbald om Charleroi te vergezellen naar eerste klasse, kan winst van Eupen deze avond plots een ander licht werpen op de promotiekansen. Volgens mij heeft WB rekening houdende met het programma, nog de betere uitgangspositie, maar de stress zal er in dat geval niet op verminderen en op een confrontatie met Westerlo volgende week donderdag die er nog om gaat, zit ik alvast niet te wachten. Toch is er voor de aanhang van WB geen enkele aanleiding om zo kort voor aftrap van dit cruciaal duel, aan het twijfelen te gaan. Onze jongens gaven een formidabele indruk tot nu toe, hadden op het juiste moment wat meeval, maar zoiets is nooit toeval.
Als we op voorsprong kwamen zoals tegen Oostende, werd die professioneel uitgebouwd. In Westerlo kwam de thuisploeg met een strafschop op gelijke hoogte in de tweede helft, maar het kaartenhuisscenario bleef uit en WB trok zelfs de registers verder open. In Eupen stonden we na een niet onaardige eerste helft tegen de gang van het spel in op achterstand, maar op klasse, mentaliteit en tactisch bijsturen, werd die kromme situatie nog op euforisch getinte wijze omgebogen. We hebben dus zowat alles meegemaakt in 3 wedstrijden met telkens een happy-endontknoping.

De deuren van het Themacafé openen vanavond vanaf 19 uur en die kans laten we niet liggen hé mannen !
Tot slot : toevallig had ik het gisteren nog over de vlotte wijze waarop WB de rol van “graaggeziene club” heeft overgenomen van SK Beveren. Deze morgen, donderdag 17 mei, ontving ik het volgende smsje van Dominique Van Maele, ex-KSK Beveren, Club Brugge, Cercle Brugge en Lommel. Dit is de letterlijke inhoud : “goede morgen Patrick, hoe is dat nog met je ? Wij hopen op een terugkomst in eerste klasse voor jullie allen en daarom duimen we hier alvast mee. Vele groeten, Dominique, Sibille en kids”.
Toch geweldig zulke opbeurende woorden te vernemen uit de mond van een ex-Freethielganger !

PVW.