StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg FREETHIEL BARST UIT ZIJN VOEGEN.

Van kier tot schuurpoort.
Met zijn 25ste overwinning van het seizoen, de vierde opeenvolgende in de eindronde, heeft Waasland-Beveren donderdagavond de poort naar het hoogste podium van ons eersteklassevoetbal wagenwijd open gezet. Slechts één puntje uit de twee resterende wedstrijden volstaat om hieromtrent zekerheid te ververven. En wanneer Eupen in zijn confrontaties met Westerlo en Oostende nog een steekje zou laten vallen, is WB sowieso winnaar van de eindronde.
Voor het eerst sinds de nieuwe tribune in gebruik werd genomen, zat de Freethiel donderdagavond afgeladen vol voor de belangrijkste wedstrijd in het prille bestaan van Waasland-Beveren. Het moet voor de 22 acteurs een fantastisch decor zijn geweest om in deze ambiance een thriller te mogen betwisten. Niet minder dan 8000 supporters waren komen opdagen voor dit zo goed als beslissend duel. Ondanks de geschetste omstandigheden, kwam de wedstrijd tussen WB en zijn voornaamste belager AS Eupen tamelijk moeizaam op gang, maar het waren toch vooral de bezoekers die net iets vinniger uit de startblokken schoten. Net zoals bijna in alle wedstrijden, sinds hij van een blessure is hersteld, speelde doelman Clepkens wederom een nagenoeg foutloze partij en kon hij zijn team met enkele uitstekende tussenkomsten van een achterstand behoeden. Overigens, de noodgedwongen vertimmerde defensie van WB omwille van de schorsing van kapitein Kristof Lardenoit werd gevormd door het centraal gelegenheidsduo Doumbia en de onvermijdelijke Jan Masureel die op links werden geflankeerd door Dialo en op rechts Michaël Van Hoey. Omstreeks de 35ste minuut scoorde WB misschien wel het belangrijkste doelpunt van de eindronde. Een fout van Kristof Snelders even buiten de eigen zestien werd niet bestraft waardoor Snellie een messcherpe counter lanceerde die door Cavens panklaar werd gelegd voor Onana die niet twijfelde om dit geschenk met de 1-0 te bekronen. De Freethiel stond in vuur en vlam! Ruststand 1-0.

Ook bij aanvang van de tweede helft kwamen de mannen van Wolfgang Frank het vinnigst uit de kleedkamer. Het werd een boeiend gevecht op het scherp van de snee, maar Eupen was toch minder dreigend dan voor de pauze. Waasland-Beveren rook bloed en ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de bevrijdende 2-0. In de 70ste minuut haalde Dirk Geeraerd de aanvallers Snelders en Onana naar de kant en bracht met Radzinski en Da Silva twee frisse krachten in het veld. Een zucht van opluchting ging door het stadium want met Thomasz tussen de lijnen hangt er altijd wel een verrassende en onvoorspelbare actie in de lucht. En ook ditmaal was het niet anders. Radzinski en Cavens met het voorbereidende werk en Augusto Da Silva met de knappe schuiver. De Freethiel ontplofte voor een tweede keer en de derde keer liet niet lang op zich wachten, want na het laatste fluitsignaal ontstond werkelijk een euforische stemming onder de 8000 toeschouwers. Het werd genieten met een grote G.

Zondag volgt ongetwijfeld een ware volkverhuizing vanuit het Waasland naar de kust. In Oostende kan Waasland-Beveren op speeldag 5 definitief aanknopen met promotie naar eersteklasse! We gaan het vel van de beer nog niet verkopen vooraleer hij is geschoten, maar na de 2-0 nederlaag op de Freethiel lijkt Eupen voor goed uitgeteld, terwijl Westerlo en Oostende helemaal kansloos zijn. Voetbal, een feest! De Freethiel was er donderdagavond een sprekend voorbeeld van.

Patrick Van Wesemael.