StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal MORGEN D-DAY IN OOSTENDE.

Als de berichten kloppen die wij opvangen vanuit Beveren, lopen de inschrijvingen voor de verplaatsing naar Oostende als een trein. De tickets gaan als zoete broodjes over de toonbank en als het beoogde resultaat wordt behaald, belooft het een zware en warme avond/nacht te worden op en rond de Beverse markt.

De noeste en slopende voorbereidende arbeid is bijna achter de rug. Waasland-Beveren is nu in de fase van afmaken aanbeland. In de 4 voorafgaande wedstrijden van de eindronde heeft Dirk Geeraerd zijn ploeg in een onwaarschijnlijk gunstige positie gemanoeuvreerd en de kroon kan/moet in het Albertparkstadion van Oostende nog enkel op het werk worden gezet. Zowat alle factoren om het volste vertrouwen in een goeie afloop te hebben zijn aanwezig, maar voor de laatste keer hopen we de oude volkswijsheid over het vel van de beer, te moeten aanroepen om te waarschuwen voor overdreven optimisme. Nu ben ik daar met een coach als Dirk Geeraerd niet ongerust in, want hij zorgt er zeker voor dat iedereen keurig met de voeten op de grond blijft binnen zijn spelersgroep, maar de 2500 supporters die de verplaatsing naar de kust maken, zullen zeker hun steentje moeten bijdragen om onze ploeg voor de laatste meters over de streep te schreeuwen.

Oostende heeft tegen Westerlo, ook al was het praktisch gezien zo goed als zeker uitgeschakeld, bewezen zijn huid duur te willen verkopen en zijn sportieve verplichtingen tot het laatst te vervullen. Zo zien we het graag, want WB wil zelf de fiere en terechte winnaar van de eindronde worden, zonder daarbij de hulp van derden te hebben gekregen.
Het is misschien niet netjes na 2 zeer knappe, maar toch zwaar bevochten thuisoverwinningen in een paar weken tijd tegen Oostende, nog even terug te komen op die zware 4-0 uit de heenronde. Was dat een rotdag en wat hebben we toen onze jongens allemaal naar de kop geslingerd. Hoe raar kan voetbal in mekaar zitten dat we zondag uitgerekend in het stadion waar WB een half jaar geleden zo roemloos ten onder ging, nu de promotie kan realiseren. Wat zouden die spelers en supporters van KVO nu wat graag in onze schoenen staan.

Tegen Eupen moest kapitein Lardenoit een speeldag brommen en nu is het de beurt aan Joachim Van Damme. Wat haalt die een hoog niveau in de eindronde !
Maar de spelersgroep van Waasland-Beveren heeft de voorbije weken aangetoond voldoende breed te zijn om zelfs zulke “onvervangbare” klasbakken te kunnen vervangen.

Beste supporters, zondag kan een fantastische dag worden in de nog prille geschiedenis van fusieclub Waasland-Beveren. De stap mogen zetten naar het hoogst haalbare in de vaderlandse voetbalcompetitie, uitgerekend dat is het opzet geweest van de samensmelting 2 jaar geleden tussen KSK Beveren en RS Waasland. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal ! Hopelijk hebben we de herkansing donderdag tegen Westerlo niet meer nodig om hierover zekerheid te verwerven.
Vorig seizoen een eindrondeticket pakken, op een knappe vierde plaats finishen en een testmatch afdwingen, we waren het er met zijn allen van overtuigd dat beter doen haast onmogelijk was. Dit jaar opnieuw een periodetitel in de wacht slepen, vice-kampioen worden en met 12 op 12 starten in de eindronde en al aan een puntje in de vijfde wedstrijd voldoende hebben om te kunnen promoveren, wat hebben clubleiding, spelers en trainers van Waasland-Beveren hun stinkende best gedaan om de smeekbede van de supporters voor eersteklassevoetbal op de Freethiel, ernstig te nemen.
Helaas kan ik er zondag omwille van familiale verplichtingen zelf niet bij zijn, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat eenieder die de trip naar Oostende onderneemt, een ongelooflijk fantastische dag mag beleven die hopelijk op de Beverse markt zal worden verder gezet en dan ontsnap ik zeker op de communiefeest om ambiance te komen snuiven in die geweldige voetbalgemeente. Trek onze ploeg over de meet supporters, maak er een fantastisch feest van, maar hou het vooral veilig/sportief/gezellig. Als ik uit de mond van de ordehandhavers verneem dat we een schitterende supportersgroep bezitten, dan geniet ik met volle teugen en noem ik dat een eerste zeer belangrijk wapen om de stap naar de Jupiler Pro League te zetten. Volgen jullie ons Dirk Geeraerd en co ?

Patrick Van Wesemael.